Πτυσσόμενο ποδήλατο

Πτυσσόμενο ποδήλατο

Ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη και όχι μόνο!

Τα αναδιπλούμενα ποδήλατα κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλλία μοντέλλων, ώστε κάποιο από όλα να κάνει και για εσάς! Η πρώτη διαφοροποίηση των μοντέλλων γίνεται με βάση το μέγεθος της ζάντας! Υπάρχουν αναδιπλούμενα ποδήλατα με τροχούς 14, 20 αλλά και 26 που πια είναι κανονικά ποδήλατα, που απλά διπλώνουν σε δευτερόλεπτα. Απαλλαγμένο από το κόστος καυσίμου, τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τα πανάκριβα service που αναπόφευκτα έχει ένα αυτοκίνητο ή ένα μηχανάκι, το ποδήλατο δίνει ένα χαστούκι στην ακρίβεια και την οικονομική στενότητα της εποχής.

dahonkeimenou


Η επόμενη διαφοροποίηση γίνεται με βάση τις ταχύτητες. Υπάρχουν αναδιπλούμενα ποδήλατα με εσωτερικές ταχύτητες αλλά και με εξωτερικές. Αυτά με τις εσωτερικές έχουν το πλεονέκτημα ότι η αλυσίδα είναι μέσα σε ένα πλαστικό προστατευτικό κι έτσι μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο ακόμα και με κοστούμι, αφού δεν κινδυνεύει να δει το παντελόνι του να μαγκώνει ανάμεσα στην αλυσίδα και το δίσκο. Τα αναδιπλούμενα ποδήλατα με τις εξωτερικές ταχύτητες έχουν το πλεονέκτημα ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθείτε σε περισσότερες κλίσεις, αφού συνήθως οι ταχύτητες αυτές είναι πολλές, σχεδόν όπως σε ένα κανονικό ποδήλατο. Υπάρχουν αναδιπλούμενα ποδήλατα με 8 εξωτερικές ταχύτητες, υπάρχουν όμως και με 21 ταχύτητες.

Γενικά, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλλα, που αποκλείεται να μην βρει κάποιος ένα που να ταιριάζει στις ανάγκες του. Τα αναδιπλούμενα με τους τροχούς των 26 ιντσών είναι πια κανονικά ποδήλατα, με μεγάλο αριθμό ταχυτήτων και όταν διπλωθούν γίνονται μικρά και μπαίνουν στο metro, αλλά όταν ανοίξουν και γίνουν κάι πάλι ποδήλατα, μπορείτε να κινηθείτε σε οποιαδήποτε κλίση θέλετε και σε διαδρομές όσων χιλιομέτρων αντέχετε! Εκείνο που επίσης μας αρέσει, είναι ότι υπάρχουν μία σειρά από αξεσουάρι ειδικά για τα σπαστά ποδήλατα, που είναι και οικονομικά, αλλά ταιριάζουν απόλυτα και στις ανάγκες των ποδηλάτων και τις δικές σας. Από φώτα, μέχρι τσάντες μεταφοράς, δίνουν τη δυαντότητα στον αναβάτη να έχει όλες τις αυκολίες, ώστε να κάνει την μετακίνηση με ποδήλατο τρόπο ζωής του!

peugeot-dl122-bike-with-laptop-compartment-1



Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλές μάρκες αναδιπλούμενων ποδηλάτων. Έχοντας συμπληρώσει σε δύο μήνες πάνω από 350 χιλιόμετρα κινούμενοι μέσα στην πόλη με ένα σπαστό ποδήλατο, μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε ότι αξίζει τον κόπο και το κόστος, αφού τα λεφτά ποιυ θα γλυτώσετε από τα καύσιμα, την Αττική Οδό, τα Parking ή τις κλήσεις της τροχαίας θα σας αποσβέσουν το κόστος του ποδηλάτου μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Eπιπλέον, αντί να περιμένετε τον τελευταίο συρμό που δεν θα έχει παραπάνω από 2 επιβαίνοντα ποδήλατα για να μπείτε, μπορείτε να κάνετε τις διαδρομές σας ελεύθερα εφόσον η μεταφορά αναδιπλούμενων ποδηλάτων επιτρέπεται στους συρμούς του μετρό χωρίς πρόβλημα και, όπως φαίνεται, χωρίς να απαιτείται το ποδήλατο να είναι καλυμμένο.