Σε ηλικία γάμου;

Νικολέττα Ράλλη
Σε ηλικία γάμου;
nik

Ήρθε λοιπόν (και πέρασε) εκείνο το καλοκαίρι, που δεν κράτησες αριθμό από τα μπάνια και τα παγωτά που έφαγες, αλλά δεν σταμάτησες να μετράς γάμους, βαφτίσια, γαμοβαφτίσια και προσκλητήρια που σου έπεσαν από τα χέρια και όχι δεν γίνεται δεν είναι δυνατόν!!! Κάπου εκεί ανάμεσα στα διάφορα μυστήρια και παρατηρώντας ότι αυτοί που παντρεύονται και πληθαίνονται δεν είναι μόνο μακρινά ξαδέρφια, αλλά και πάλιοι συμμαθητές/τριες, γεννιέται το εξής ερώτημα: Είμαι σε ηλικία γάμου;

Αν δεν το καταλάβατε αγαπημένες μου φίλες, σήμερα θα ασχοληθούμε με τον γάμο και όχι πως να κάνουμε τις καλύτερες μπομπονιέρες από δαντέλα, που την έπλεξαν δέκα Βέλγες τυφλές καλόγριες, αλλά με λάθη, αλήθειες που αφορούν την σχέση της γυναίκας με τον γάμο.

Μην επηρεάζεσαι από τρίτους (25+)

Έγραψα στην αρχή, για γάμους συμμαθητών/τριών, φίλων και λοιπά. Να είναι καλά τα παιδιά και να ζήσουν!!! Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο λόγος που θα αποφασίσεις να παντρευτείς, είναι επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι ή (έχω και χειρότερο) να βγεις στους δρόμους με το κυάλι για ανεύρεση γαμπρού!!!

Επίσης μην ακούς την μαμά σου, γιαγιά σου , όπου με κάθε αφορμή (γάμο συγγενούς, γάμος celebrity στις ειδήσεις των 8 κ.α) θα σου λένε: Μ,ΓΙ: Άντε βρε παιδάκι μου, να βρεις και εσύ ένα καλό παιδί να παντρευτείς, καλύτερες είναι οι άλλες. Αχ τα νιάτα περνάνε και δεν το καταλαβαίνουμε, εγώ στην ηλικία σου ...

Τον αν θα παντρευτείς και με ποιον είναι δική σου επιλογή και μόνο!!

Σημείωση: Μανούλες μου, καταλαβαίνω την ανησυχία σας, αλλά το μόνο που θα πετύχετε είναι το ακριβώς αντίθετο, όπως τότε που μας λέγατε να συμμαζέψουμε το δωμάτιο μας και δεν το κάναμε ποτέ.

DSC 2057~2

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς (30+)

Είναι απίστευτο πως μερικές γυναίκες βγάζουν τα ματάκια τους, με τα ίδια τα χεράκια τους. Αρκετές φορές έχω συναντήσει γυναίκες που θέλουν πάρα πολύ να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια, να βάλουν το νυφικό τους και να γίνουν πριγκίπισσες για μια μέρα και όταν έρθει η στιγμή εκείνη που θα κάνουν αυτή την συζήτηση με τον σύντροφο τους, ή με το καινούργιο τους φλερτ να λένε ακριβώς το αντίθετο.
Παράδειγμα #truestory
Α: Παντρεύεται ένας φίλος μου το άλλο Σάββατο, αν δεν έχεις τι να κάνεις, θα ήθελες να έρθεις μαζί μου;
Γ: Αμέ, γιατί όχι. Πόσο χρονών είναι αυτός?
Α: 35
Γ: Μάλιστα, Η κοπέλα?
Α: 31
Γ: Αααα μικρή, Να σου πω κάτι εγώ δεν θέλω να παντρευτώ, βασικά δεν είμαι σίγουρη τι θέλω. Αλλά νομίζω ότι και να μην συμβεί ποτέ δεν θα με πείραζε. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να κάνω παιδιά.
....

Μετάφραση:

Είσαι 30+, έχεις κάνει τις σπουδές σου, έχεις δουλέψει, έχεις απολυθεί, έχεις προσπαθήσει για μια καλύτερη ζωή, έχεις κάνει την "γύρα" σου εκεί έξω και υποθέτω, ότι είσαι στην φάση εκείνη, που ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θέλεις από την ζωή. Για την δική σου ζωή μιλάμε άλλωστε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, να χάνουμε το νόημα, ή να παρασυρόμαστε από εικασίες που κάνουμε με το μυαλουδάκι μας. Είναι μεγάλο λάθος να φοβάσαι να πεις αυτό που πραγματικά, θέλεις μήπως και παρεξηγηθείς, μήπως και νομίζει ο άλλος ότι είσαι από αυτές που ψάχνουν γαμπρό κ.α. Από πότε το να ξέρεις τι θέλεις είναι κακό; Από ποτέ...

Δικό σας κορίτσια:

{youtube}O040xuq2FR0{/youtube}

DSC 2066~2

Αποφασίστε εσείς για αυτό που θέλετε.

Θέλεις να παντρευτείς και αυτός δεν θέλει, άντε γεια και μην περιμένεις ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι (σπάνια). Θέλεις να κάνεις πραγματικότητα τον φανταστικό γάμο που "φλέρταρες" στην ταινία Mama Mia, κάνε τον. Θέλεις να του πεις ότι θέλεις γάμο και παιδιά, πες το. Δεν θέλεις τίποτα από τα παραπάνω, πες το και αυτό !!! Δεν θέλει κόπο, ούτε τρόπο!

DSC 2059~2-2

Θα κλείσω (γιατί θα υπάρξει και part 2), με το εξής: Να είστε ειλικρινείς με τους άλλους και ειδικά σε ότι αφορά τα δικά σας θέλω, μην κάνετε εκπτώσεις, μόνο έτσι θα είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και αυτό είναι το σημαντικότερο. Η ζωή είναι τόσο μικρή όχι μόνο για να μην είναι βαρετή, αλλά και για να μην κάνουμε πράξη, όλα αυτά που επιθυμούμε, ΤΩΡΑ όχι αύριο ...Και τώρα που το σκέφτομαι έχουν δίκιο οι μανούλες που λένε ότι τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω.

DSC 2052~2

Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Ourania Kay που με αφήνει να δοκιμάζω τα νυφικά της και να το ζω μόνη μου!

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikoletta-Ralli/268690299831566?ref=bookmarks

Με ακολουθείτε στο twitter στο: https://twitter.com/nikolettaralli

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram: http://instagram.com/nikolettaralli