Έλα να κλάψουμε μαζί: Ταινίες που υπόσχονται να σας κάνουν να... πλαντάξετε

Νικολέττα Ράλλη
Έλα να κλάψουμε μαζί: Ταινίες που υπόσχονται να σας κάνουν να... πλαντάξετε

Ό, τι πρέπει για μία νύχτα συγκίνησης με τις φίλες σας

Χρόνια πολλά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!!! Και πριν αρχίσουν κάποιοι κακεντρεχείς ή αστειευόμενοι να σχολιάσουν, το για ποιον λόγο δεν υπάρχει μια αντίστοιχη τέτοια ημέρα και για τον άντρα, να είστε έτοιμες να τους απαντήσετε του χρόνου το εξης: Η τόσο σημαντική αυτή ημέρα θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ (και όχι από κάποια παρέα φιλενάδων) με αφορμή τις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των γυναικών, στις αρχές του 20ού αιώνα για θέματα ισότητας, το δικαίωμα ψήφου αλλά και την θέση τους στην κοινωνία γενικότερα.

Μετά από αυτή την σημαντική παρένθεση, θα ασχοληθούμε με το σημερινό μας θέμα. Με αφορμή μια συζήτηση (μεταξύ φιλενάδων), για το κλάμα και για το πόσο εκτονωτικό είναι, σκέφτηκα να μας το προκαλέσω. Να μην είναι η αφορμή μια κακή σχέση που δεν αξίζει "μία", οι φωνές του αφεντικού μας που μας προσβάλει (έχει ο καιρός γυρίσματα..) ή δυστυχώς κάτι πραγματικά δυσάρεστο που μας συνέβη. Όλα είναι μέσα στην ζωή βέβαια, όπως και πολλές ταινίες είναι βγαλμένες μέσα από αυτή... Σήμερα θα δούμε τις ταινίες εκείνες που θα σας κάνουν να γεμίσετε τον καναπέ χαρτομάντιλα, να καταναλώσετε ένα κιλό παγωτό, είτε είστε μόνη, είτε με τον καλό σας, είτε με τις φιλενάδες σας σε πιτζάμα πάρτι.

Stepmom

Εξαιρετικό cast (Εντ Χάρις, Σούζαν Σάραντον, Τζούλια Ρόμπερτς), εκπληκτική μουσική με το Ain't No Mountain High Enough να κλέβει την παράσταση και η καλύτερη πρόταση γάμου, που έχετε δει ποτε σε ταινία. Που κρύβεται ακριβώς το δράμα; Δείτε την και θα με θυμηθείτε.

stepmom 130cb

Τιτανικός

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, την νύχτα εκείνη που επέλεξα να πάω να δω στον κινηματογράφο τον Τιτανικό. Είχα πάει μαζί με την κολλητή μου την Ρομίνα, η οποία, από το σπίτι μέχρι και τον κινηματογράφο Ζίνα, χλεύαζε την επιλογή μου και ότι αυτές οι ταινίες δεν είναι για εμάς που διαβάζουμε Φιτζέραλντ. Όχι μόνο τελικά την είδε, αλλά θέλω να την διασύρω δημοσίως, για τα τελευταία εκείνα λεπτά, όπου έκλαιγε με λυγμούς (μαζί με όλο το κοριτσομάνι του σινεμά. Σαφώς και θα την έχετε δει αλλά, Every night in my dreams I see you I feel you!!!

titanic the final moment-1920x1200 9c871

Never Let Me Go

Μια ταινία αγάπης, αλλά για γερά νεύρα. Θα σας προβληματίσει και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε "Λες να συμβαίνει αυτό στα αλήθεια;" . Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα είναι spoiler. Για την ώρα πάρτε μια μικρή γεύση από το τρέιλερ.

never let me go ver5 xlg 18c1b

Πράσινες τηγανιτές ντομάτες

Μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες που πέρα από την εκμετάλλευση του τίτλου της, σε παιχνίδι παντομίμας πρέπει οπωσδήποτε να την δείτε. Τα έχει όλα!!! Πόλεμο, έρωτα, ειρήνη, κακοποίηση, μίσος, αγάπη και την Kathy Bates!

Fried-Green-Tomatoes-1991-kathy-bates-30819276-1180-1250 44a37

Η Εξιλέωση

Από τεχνικής άποψης, ένα από τα καλύτερα μονοπλάνα που έχω δει σε ταινία. Από συναισθηματική πλευρά, ειδικά τα τελευταία λεπτά θα σαρώσουν ότι σας έχει απομείνει. Είναι εκείνη η ταινία που παρότι δεν είναι θρίλερ σε "τρομάζει" τόσο πολύ ένα διαβολικό παιδί.

atonement22 0ddfe

Ερωτική Συμφωνία

Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Τζένη Καρέζη! Ένα ερωτικό τρίγωνο και μια ταινία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες παραγωγές του εξωτερικού εκείνη την περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Καζάκου, το σενάριο της Τζένης Καρέζη και η μουσική για Όσκαρ , του Γιάννη Σπανού.

erotiki-simfonia a8eb6

Υγ: Το ότι η Keira Knightley πρωταγωνιστεί σε δυο από τις παραπάνω ταινίες είναι τυχαίο! Το ότι στην λίστα δεν έχει μπει το "The Notebook" το λες και επίτηδες, γιατί είμαι σίγουρη ότι το έχετε δει πάνω από δέκα φορές.

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram