Πανελλήνιες εξετάσεις: Η δική μου ιστορία, η δική σας ιστορία..

Νικολέττα Ράλλη
Πανελλήνιες εξετάσεις: Η δική μου ιστορία, η δική σας ιστορία..

Το ‘χεις!!!

Την εβδομάδα που μας έρχεται ξεκινάνε οι Πανελλήνιες εξετάσεις και αυτομάτως γυρνάω τον χρόνο πίσω και θυμάμαι τις δικές μου εκείνες μέρες και εμπειρίες..

Λίγα πράγματα για εμένα...

Καταρχάς τις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου παίζει να μην άνοιξα και ποτέ μου βιβλίο και όχι επειδή είχα το νου μου σε έρωτες, ούτε καν, αλλά επειδή με ενδιέφερε πως θα επαναστατήσω και πως θα κάνουμε κατάληψη, ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο ήταν και τα θεμέλια αυτού που έχετε εσείς σήμερα. Στην Γ' Λυκείου, με τίποτα να μην έχει αλλάξει στην εικόνα της εκπαίδευσης, αποφάσισα πριν καλά καλά ξεκινήσει η σχολική χρονιά, να πέσω με τα μούτρα στο διάβασμα. Θυμάμαι ότι είχα αγοράσει ένα εξωσχολικό βιβλίο Φυσική κατεύθυνσης και μέχρι και τον Οκτώβριο ήμουν δέκα βήματα μπροστά στην ύλη. Το είχα πάρει απόφαση: Εγώ θα περάσω στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Αρχιτεκτονική. Φτάσαμε στις Πανελλήνιες εξετάσεις εκείνης της χρονιάς! Κατάφερα και έγραψα 19,8 Φυσική κατεύθυνσης, που μάλιστα ήταν και ο μεγαλύτερος βαθμός στο σχολείο, στα αλλά μαθήματα τα πήγα σχετικά καλά, σχέδιο "ζωγράφισα" εξαιρετικά, αλλά έχασα την Αρχιτεκτονική για λίγες μονάδες. Τα συμπεράσματα μου σήμερα που το σκέφτομαι, δύο: Πρώτον ότι ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Δηλαδή το ότι μου ήρθε εμένα να αναπληρώσω ύλη χρόνων, μέσα σε ένα έτος, το λες και θαύμα αν έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεύτερον ότι πραγματικά και με παράδειγμα αυτήν την φορά, ότι συμβαίνει συμβαίνει για κάποιον λόγο και συνήθως καλό... Αρχιτέκτονας δεν έγινα, παρότι το σκέφτομαι που και που, πέρασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Γεωλογίας και τα υπόλοιπα λίγο πολύ κάποιοι τα ξέρετε...

Σε εσάς τώρα...
Ξεκίνησα περιγράφοντας την δική μου ιστορία, για να καταλάβετε ποσό διαφορετικά μπορούν να μας έρθουν τα πράγματα στην ζωή ακόμα και αν είμαστε ταγμένοι σε έναν σκοπό. Πολλά παιδιά από εσάς, διαβάζετε χρόνια πολλά, για να ακολουθήσετε το όνειρό σας και δυστυχώς κάποια άλλα, λιγότερα θέλω να πιστεύω, το όνειρο των γονιών σας... Επίσης είστε εσείς που ούτε σας ένοιαζε ποτέ η εξεταστική περίοδος, αλλά φάγατε φλας την τελευταία στιγμή, ότι μήπως κάνατε λάθος που τα φορτώσατε στο κόκορα και ίσως έπρεπε να "του" δώσετε μια ευκαιρία. Εσείς οι τελευταίοι να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα και το "του χρόνου" όπου ίσως να είστε και πιο συνειδητοποιημένοι. Επίσης μια άλλη κατηγορία "μαθητών" είναι αυτή που δεν το "έχει" με το διάβασμα, ακόμα και να το ήθελε. Να σας θυμίσω λοιπόν ότι αντίστοιχα τέτοια άτομα με αυτή την αδυναμία έχουν καταφέρει πολλά πράγματα στην ζωή τους και στην καριέρα τους... Σαφώς και είναι πολύ σημαντικές οι Πανελλήνιες, σαφώς και θα μας οδηγήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν είναι το παν και σίγουρα παρότι σε κάποιες περιπτώσεις καθορίζουν την μετέπειτα πορεία μας, μπορεί ο λόγος να μην είναι οι σπουδές και αυτά που διαβάσαμε στα βιβλία, αλλά κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό και ουσιαστικό.. Εύχομαι να το βρείτε!!!

Καλή επιτυχία!!!

acca-exam 1e81f

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Ιnstagram