Σπιτικά Burger-άκια, φτιαγμένα με αγάπη!

Νικολέττα Ράλλη
Σπιτικά Burger-άκια, φτιαγμένα με αγάπη!

Καλημέρα φίλες μου! Με την διαδρομή Αθηνά- Θεσσαλονίκη, να έχει γίνει για εμένα «Ας πεταχτώ μέχρι το περίπτερο», κάτι που πρέπει να προσέξω πολύ, είναι η διατροφή μου. Και όχι, δεν θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας, κάποια συνταγή με μπρόκολα και καρότα, αλλά το πως μπορείτε να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά σπιτικά burger, με το δικό σας ζυμωτό ψωμί. Και να θυμάστε: «Οποίος χάνει την όρεξη του, χάνει την υγειά του»

Homemade Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Θα χρειαστείτε:
Για τα ψωμάκια
2 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα
2 κ. ζάχαρη
1 κ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο θέλετε)

Για τα μπιφτέκια
Υπολογίστε ότι τ ένα μπιφτέκι είναι περίπου 150γρ

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 κ.σ. Worcester Sauce
Αλάτι και πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
Μαγιονέζα
Κέτσαπ
Μουστάρδα
Τυρί τσενταρ
Μαρούλι
Ντομάτα σε φέτες

Φτιάχνοντας:

Τα ψωμάκια

Βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μαλακή ζύμη και όχι πολύ σφιχτή, ίσα για να την πλάσεις. Πλάθουμε σε μέγεθος ανάλογα με την προτίμηση μας και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά, στην μεσαία θέση.

IMG 20161028 214158

Τα μπιφτέκια

Δεν θα πλάσετε πολύ το κρέας για να έχετε πόρους. Αλατοπιπερώνετε ολόκληρη την μια μόνο πλευρά και ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με την «μπαχαρισμένη» πλευρά προς τα κάτω. Τα γυρίζουμε μόνο μια φορά, για να μας γίνουν ζουμερά και δεν τα «πατάμε» ποτέ με την σπάτουλα. Τα μπιφτέκια burger δεν θέλουν λάδι. Ούτε στην ζύμη, ούτε στο ψήσιμο

IMG 20161028 214047

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Σε ζεστό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για περίπου 7 λεπτά και αρχίσουν και παίρνουν χρώμα. Προσθέτεις το αλάτι και την sauce και προαιρετικά μια πρεζα ζάχαρη. Καραμελώνουμε όσο χρειαστεί.

IMG 20161028 214116

Τα burger

Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση. Ενώ τα μπιφτέκια μας ειναι ακόμα ζεστά, βάζουμε απο πάνω φέτες τσένταρ για να λιώσει οσο πρέπει. Αλείφουμε μαγιονέζα στο πάνω και στο κάτω ψωμάκι. Στο κάτω ψωμάκι τώρα, ξεκινάμε με ένα φύλλο μαρούλι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κέτσαπ, μπιφτέκι (με το τυρί), κέτσαπ ξανά, μουσταρδα, αλατισμένη φέτα ντομάτας και το πανω ψωμάκι (όλα με αυτή την σειρά)

Καλή σας απόλαυση!!!

Thank you Johnny for this magic recipe!

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram