Τα διατροφικά μου tips για τον μήνα Μάιο, για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

Νικολέττα Ράλλη
Τα διατροφικά μου tips για τον μήνα Μάιο, για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

Σου έχω όλους τους διατροφικούς «θησαυρούς» 

Καλημέρα φίλες μου. Σήμερα θα μιλήσουμε για διατροφή και για εκείνους τους καρπούς της φύσης, που η περίοδος αυτή είναι η εποχή τους και πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας. Μπορεί να θεωρείται απαραίτητο , ειδικά μετά από κάποια ηλικία, να χρησιμοποιούμε κρέμες προσώπου και αλλά προϊόντα, αλλά εάν δεν κάνετε δουλειά από «μέσα» τα αποτελέσματα δεν θα είναι ποτε ιδανικά.

Φρούτα

Φράουλες

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φρούτα είναι οι φράουλες! Θυμάμαι ακόμα που η μαμά μου για κάποιο παράξενο λόγο τις συντηρούσε μέσα σε νερό με ζάχαρη, ενώ εγώ πια, τις προτιμάω όπως είναι σκέτες.
Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E, ενώ επειδή είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, έχουν αντιρυτιδικές ιδιότητες. Οι καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου είναι αυτές από τις φράουλες και ειδικά εάν αντιμετωπίζουμε θέματα με ακμή, μιας και είναι φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος.

IMG 5582

Μούσμουλα

Πριν την έρευνα μου στο google, για την θρεπτική τους αξία, να σας πω αυτό που θα καταλάβετε μόνες με το που τα γευτείτε. Είναι πλούσια σε νερό. Ενώ νόμιζα ότι το καρπούζι είναι εκείνο το φρούτο που σου δίνει αυτή την τόσο μοναδική αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωσης, στην προσφέρει και το ταπεινό μούσμουλο.
Βελτιώνουν και αυτά την υγεία του δέρματος, ενώ πέρα από την Βιταμίνη Α, είναι πλούσια στους ηλεκτρολύτες Νάτριο και Κάλιο. Εάν βρίσκεστε σε δίαιτα, να ξέρετε ότι τα μούσμουλα περιέχουν ένα σεβαστό ποσοστό διαιτητικών ινών.

IMG 4908 copy

Κάνουν την εμφάνισή τους δειλά- δειλά:

Βερίκοκα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες. Θα μάθετε όμως τα πάντα για αυτό το τόσο νόστιμο φρούτο, μπαίνοντας εδώ.

Λαχανικά

Σπαράγγια

Είναι σε υψηλή θέση όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι γεμάτα βιταμίνες όπως είναι οι την A, τη C, την E και την Κ ενώ κάτι το όπου θεωρείται και το μεγάλο τους ατού, είναι το φυλλικό οξύ.
Το καλύτερο συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι σας, το οποίο μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα τσιγαρίζοντας απλά τα σπαράγγια σας, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο.

Extra tip: Εάν έχετε σκοπό να βγείτε και πιείτε και ένα ποτό παραπάνω, έχετε υπόψην σας ότι σύμφωνα με έρευνες, τα αμινοξέα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα σπαράγγια, βοηθούν στην διάσπαση του αλκοόλ και προλαμβάνουν τα συμπτώματα μέθης.

IMG 4907

Η καλύτερη εποχή τους!

Ντομάτες
Κολοκυθάκια
Μελιτζάνες
Πιπεριές

IMG 9584

Και χωρίς πολλά πολλά, καταλαβαίνουμε ότι είναι η πιο σωστή περίοδος για το αγαπημένο ελληνικό φαγητό, που δεν είναι άλλο από τα γεμιστά!

Καλή μας ποιοτική εβδομάδα!