Το ταξίδι μου στην Ιορδανία και όσα πρέπει να γνωρίζετε, για να πάτε και εσείς!

Νικολέττα Ράλλη
Το ταξίδι μου στην Ιορδανία και όσα πρέπει να γνωρίζετε, για να πάτε και εσείς!

Καλημέρα! Ξέρω ότι σας το είχα υποσχεθεί καιρό και η μέρα έφτασε! Αναφέρομαι όπως φαίνεται ήδη και από τον τίτλο στο πραγματικά αξέχαστο ταξίδι μου στην Ιορδανία. Αξέχαστο γιατί ήταν όλα μαγικά μα και πρωτόγνωρα, αλλά και έναν άλλο λόγο που θα σας τον αναφέρω παρακάτω. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

IMG 6258



Αεροπορικά Εισιτήρια

Είναι ίσως και το πρώτο πράγμα που κάνουμε σε κάθε μας ταξίδι και πρέπει μάλιστα να γίνει και αρκετά νωρίτερα από την ημέρα αναχώρησης, για να σας βγει οικονομικά. Ένας λόγος που έχει γίνει must η Ιορδανία είναι ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι της τάξεως 40€-80€ μετ’ επιστροφής και η πτήση είναι απευθείας. Τα παραπάνω ισχύουν εάν ταξιδέψετε Παρασκευή και επιστρέψετε Δευτέρα. Προορισμός είναι η Aqaba και βάση αυτής της πόλης, βγαίνει και το πρόγραμμα.

Διαμονή

Εγω λόγω του ότι έφτασα στην Ιορδανία άρρωστη σχεδόν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεν πήγα στην Πέτρα (θα μιλήσουμε στη συνέχεια), αλλά διανυκτέρευσα στην Aqaba, σε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία μου έχω μείνει ποτέ, το Al Manara. Το Σάββατο το βράδυ έμεινα στην έρημο Wadi Rum, στο ξενοδοχείο Sun City (οπωσδήποτε κλείστε bubble room, για Αρειανή εμπειρία) ενώ το βράδυ της Κυριακής επέστρεψα πάλι στο Al Manara για να είμαι κοντά στο αεροδρόμιο την Δευτέρα.

IMG 5790
IMG 6300 Facetune 25 02 2019 23 50 52



Μεταφορές

Θα σας πρότεινα να νοικιάσετε αμάξι, για να έχετε το δικό σας πρόγραμμα και να μπορέσετε να επισκεφτείτε όλα τα μαγικά μέρη της Ιορδανίας. Έχετε υπόψην ότι όσο καλός οδηγός και να είστε, καλό θα ήταν να μην οδηγείτε βράδυ, γιατί στους δρόμους που διασχίζουν την έρημο δεν υπάρχει φωταγώγηση και σε πολλά σημεία δεν πιάνει και το σήμα σου κινητού για GPS.

* Τώρα που είπα κινητό, εννοείται ότι με το που φτάνετε στο αεροδρόμιο της Aqaba παίρνετε κάρτα sim με νούμερο Ιορδανίας. Με 15€ θα έχετε 15G δεδομένα και μισή ώρα για κλήσεις. Ειδάλλως θα πληρώσετε παρά πολλά χρήματα με το ελληνικό σας κινητό.


Δραστηριότητες

Θα σας πω πώς οργάνωσα το δικό μου tour. Με νοικιασμένο αυτοκίνητο πάντα, το Σάββατο το πρωί ξεκινήσαμε για έρημο Wadi Rum και το ξενοδοχείο μας, όπου είχαμε κλείσει ήδη οδηγό να μας περιμένει στις 14:00 για tour με Jeep στην έρημο. Αυτό διήρκεσε περίπου δύο ώρες και είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το σημείο όπου γυρίστηκε το The Martian, αλλά και canyons όπου γυρίστηκε ο Λόρενς της Αραβίας.

IMG 6405 copy
IMG 6400 copy

Σε μια ενδιάμεση στάση απολαύσαμε το τσάι μας σε σκηνή με Βεδουίνους, ενώ στο σημείο αυτό να πω ότι όλοι οι Ιορδανοί σε βγάζουν τις πιο τέλειες φωτογραφίες και ξέρουν παρά πολύ καλά πού να σε πάνε για να σε ξεναγήσουν σωστά.

IMG 0282

Στην επιστροφή είχαμε κανονίσει sunset tour με καμήλες και εδώ θα αφήσω απλά τις εικόνες να μιλήσουν.

IMG 6775
IMG 6872 copy

Το βράδυ ξενοδοχείο με παραδοσιακό φαγητό, ψημένο μέσα στην άμμο, αρνάκι συγκεκριμένα, πολύ χούμους, πολλές πίτες και γενικά όλα τέλεια. Στην Ιορδανία θα φάτε πολύ καλά και θα φάτε πολύ με τα χέρια. Απόλαυση!

IMG 6117

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε το πρωί για Πέτρα. Ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου και κάτι που θα μπορούσε να είναι και ο μοναδικός λόγος, να επισκεφτεί κανείς την Ιορδανια. Θα χρειαστείτε περίπου μιάμιση ώρα από την έρημο Wadi Rum με το αυτοκίνητο, ενώ ιδανικά θα ήταν καλό να είστε εκεί από τις 10:00 το πρωί για να απολαύσετε την βόλτα σας. Το μέρος είναι μαγικό, σε πιάνει σε κάθε σημείο του δέος και θα αφήσω και εδώ τις εικόνες να μιλήσουν. Εδώ θα έχετε μαζί σας χάρτη για να δείτε ποια διαδρομή θέλετε να ακολουθήσετε, πόσο διαρκεί και το βαθμό δυσκολίας της! Ω ναι! Καλό θα ήταν να έχετε και τοπικό νόμισμα μαζί σας, σε περίπτωση που κουραστείτε από το περπάτημα να γυρίσετε με άμαξα στην έξοδο (ρομαντικά!).

IMG 7382 Facetune 25 02 2019 23 47 20
IMG 7459 2


Εγώ μετά την Πέτρα, επέστρεψα και πάλι στην Aqaba, στο Al Manara, όπου είχα κλείσει μασάζ, σπα, beaute, αγάπη και φροντίδα και για να κλείσει όμορφα αυτό το ταξίδι!

IMG 7664
IMG 7648



Αυτά τα βασικά για την ώρα και εάν χρειαστεί να προσθέσω κάτι, θα επανέλθω. Για οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε και βρείτε με Νικολέττα Ράλλη.