Ζυμαρικά με σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας

Νικολέττα Ράλλη
Ζυμαρικά με σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας

Ένα φαγάκι γεμάτο αγάπη και ελαφρύ πολύ...

Καλημέρα σε όλους! Πως μου είστε και τι κάνετε; Καιρό είχαμε να γράψουμε για μαγειρική και έτσι αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που έφτιαξαν και μου άρεσε πολύ. Πρόκειται για ζυμαρικά (επιλέγετε όποιο είδος εσείς θέλετε) με σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας. Έχω επιλέξει για τα ζυμαρικά μου πολλές φορές τα κλασικά κολοκυθάκια, αλλά δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την γλυκιά κολοκύθα σε ένα αλμυρό πιάτο. Καλή σας απόλαυση!

(Για 4 άτομα)

Υλικά
* 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
* 1 κολοκύθα γλυκιά 800γρ (περίπου) καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
* 4 μεσαία καρότα πλυμένα και κομμένα
* 2 κρεμμύδια λευκά ξερά (κομμένα στην μέση)
* 1 κύβο λαχανικών
* Αλάτι και πιπέρι
* Παρμεζάνα τριμμένη

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε την κολοκύθα, το κρεμμύδι και τα καρότα. Ανακατεύουμε συχνά και έχουμε το νου μας ποτέ θα μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου μισή ώρα και προσθέστε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή στο αλάτι, γιατί ο κύβος είναι ήδη αλμυρός.
IMG 1314
  • Μόλις μαλακώσουν αρκετά, με ένα μπλέντερ χειρός, τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αλλά και νεράκι από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά μας, εάν και εφόσον χρειαστεί. Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της επιλογής μας και με μπόλικο τριμμένο τυρί. Ταιριάζει ιδανικά η παρμεζάνα!