Mini καλοκαιρινές αποδράσεις- με τι να εφοδιάσεις τη χειραποσκευή σου!

Νικολέττα Ράλλη
Mini καλοκαιρινές αποδράσεις- με τι να εφοδιάσεις τη χειραποσκευή σου!

Τι και εάν βρίσκεστε ακόμα στην πόλη σας και δεν έχετε κάνει ούτε ένα μπανάκι ή ακόμα χειρότερα δεν έχετε πιει ένα δροσερό κοκτέιλ, εγώ είμαι εδώ για να σας καθησυχάσω!

Εκτός του ότι η χώρα μας έχει πανέμορφα μέρη (ακόμα και μια βόλτα μέχρι το Σούνιο να πας, νιώθεις ότι έχεις μπει σε summer mode) είναι και πολλά αγαπημένα μέρη στην Ευρώπη τα οποία είναι ταυτόχρονα οικονομικά αλλά και πιο χαλαρά την καλοκαιρινή περίοδο.

Εγώ σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πρόσφατο mini ταξίδι - απόδραση που έκανα στην Ρώμη και για κάποια βασικά πράγματα που καλό θα ήταν να γνωρίζετε αν αποφασίσετε και εσείς να «πεταχτείτε» σε κάποια μεσογειακή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για ένα 2-ήμερο!.

Φτιάχνουμε χειραποσκευή λοιπόν και… φύγαμε!

ins1

Εννοείται ότι όταν μιλάμε για ένα διήμερο κάπου, οπουδήποτε και να είναι το μέρος αυτό, θα χρειαστούμε απλά μια χειραποσκευή για τα απολύτως απαραίτητα, με προτεραιότητα τα άνετα παπούτσια. Επιμένω στο άνετο παπούτσι γιατί ευρωπαϊκή πόλη που μάλιστα θα την επισκεφτείτε αυτήν την περίοδο, θα πρέπει οπωσδήποτε να την περπατήσετε. Και όταν λέμε άνετα παπούτσια δεν εννοώ μια σαγιονάρα, απλά και μόνο επειδή είναι flat. Θα πρέπει να είναι ένα παπούτσι που θα αγκαλιάζει και θα δένει καλά το πόδι, ώστε να έχει γερό κράτημα και να αντέξει στις αποστάσεις.

Η χειραποσκευή πρέπει να έχει ρούχα ανάλαφρα, που να μην τσαλακώνουν, ελάχιστα ως καθόλου αξεσουάρ, τα βασικά καλλυντικά και είδη ατομικής φροντίδας σε ένα μικρό νεσεσέρ ίσα για να φαίνεστε περιποιημένη και να μην τρέχετε τελευταία στιγμή, και τέλος οπωσδήποτε να αφήσετε ένα μικρό κενό για τα δώρα που θα αγοράσετε τόσο για εσάς όσο και για τους αγαπημένους σας.

Στα βασικά είδη ατομικής φροντίδας, ίσως και ένα από τα πιο αναγκαία για όσους έχετε μυωπία όπως εγώ, συγκαταλέγονται οι φακοί επαφής. Και ειδικά σε ένα ταξίδι που πηγαίνετε για να ξεκουραστείτε και να περάσετε όμορφα, οι ποιοτικοί φακοί επαφής όπως οι AIROPTIX είναι παραπάνω από απαραίτητοι. Τους φακούς θα τους φοράτε συνέχεια, όλη την ημέρα, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να είναι καλοί, άνετοι και να προσφέρουν προστασία για τα μάτια σας.

ins2

Για αυτό και σας προτείνω τους δοκιμασμένους μηνιαίους φακούς επαφής AIR OPTIX plus HydraGlyde γιατί συνδυάζουν δύο βασικά πλεονεκτήματα, ώστε οι φακοί σας να μην σας απασχολήσουν ούτε στιγμή κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Ποια είναι αυτά;

Πρώτο πλεονέκτημα, που για εμένα κάνει τη διαφορά περισσότερο από άλλα αντίστοιχα προϊόντα, είναι ότι με αυτούς τους φακούς νιώθεις μια συνεχή ενυδάτωση στα μάτια σου, είτε τους φοράς για 1 ώρα είτε για όλη την ημέρα. Ψάχνοντας λίγα παραπάνω πράγματα έμαθα ότι αυτό οφείλεται στην τεχνολογία HydraGlyde® Moisture Matrix!

Προχωράμε στο επόμενο πολύ βασικό, εάν υποθέσουμε ότι το βράδυ θέλετε να αλλάξετε ή να φρεσκάρετε λίγο το make up σας, οι φακοί επαφής AIR OPTIX plus HydraGlyde θα σας προστατεύσουν από τυχόν ερεθισμούς γιατί διαθέτουν τέτοια τεχνολογία (SmartShieldTM) ώστε να δημιουργούν έξτρα προστασία του φακού σε εναποθέσεις από κρέμες, μάσκαρα, μακιγιάζ, ντεμακιγιάζ, σκόνη!

Και κάποια extra tips δικά μου tips για να απολαύσετε την εμπειρία του ταξιδιού:

Σημαντικό tip για τα κιλά της χειραποσκευής σας και για να περάσετε τον έλεγχο του αεροδρομίου χωρίς εκπλήξεις: Προτιμήστε ένα υγρό φακών σε συσκευασία έως 90ml. Δυστυχώς τις μεγαλύτερες συσκευασίες δεν μπορείτε να τις μεταφέρετε σε χειραποσκευές, για αυτό αναζητήστε τις συσκευασίες travel OPTI-FREE PureMoist των 60ml ή των 90ml.

in3

Μην ξεχάσετε να έχετε στο νεσεσέρ σας ένα επιπλέον ζευγάρι φακούς επαφής, αφού και δεν πιάνει καθόλου χώρου, αλλά και σας απαλλάσσει από μεγάλο άγχος σε περίπτωση που χάσετε κάποιον φακό. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες χρειάζεται συνταγογράφηση για να αγοράσετε φακούς επαφής, οπότε καλύτερα να έχετε προνοήσει πριν ανχωρήσετε από Ελλάδα. Άλλωστε μπορείτε να αγοράσετε κουτί με 3 ή 6 φακούς επαφής και να σας έρθει και πολύ πιο οικονομικά!

Μην μου πάτε δυο μερούλες στο εξωτερικό (πόσο μάλλον στην Ιταλία) και έχετε το νου σας στην διατροφή σας. Θα πάτε με σκοπό να δοκιμάσετε τα πάντα, να φάτε τις καρμπονάρες σας, τα τιραμισού σας, τα πάντα όλα και να το ευχαριστηθείτε γενικά. Πρέπει να φάτε οπωσδήποτε ζυμαρικά, κανόλο, παγωτό, τιραμισού, κρασιά και οπωσδήποτε το τυρί Στρακιατα! Δίαιτα και ώρες στο διάδρομο του γυμναστηρίου με την επιστροφή :-)

in4

Να έχετε κλείσει τα αεροπορικά σας εισιτήρια εγκαίρως για να σας βγουν αρκετά πιο οικονομικά. Να συμπληρώσω στο σημείο αυτό, ότι ο καλύτερος μήνας για οικονομικές διακοπές είναι ο Σεπτέμβριος.

Η Ρώμη είναι ένα εύκολο ταξίδι που μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας. Θα συναντήσετε πολλούς μοναχικούς ταξιδιώτες στα σοκάκια της ώστε να μπορέσετε να κοινωνικοποιηθείτε.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Βρείτε τους AIROPTIX plus HydraGlyde στα συνεργαζόμενα οπτικά καταστήματα στο www.airoptix.gr