Η σημασία της ενυδάτωσης! (Όλη μέρα, κάθε μέρα)

Νικολέττα Ράλλη
Η σημασία της ενυδάτωσης! (Όλη μέρα, κάθε μέρα)

Καλημέρα φίλες μου! Φέτος διανύουμε ένα ιδιαίτερο «καιρικά» καλοκαίρι, τη μια μέρα έχει παρά πολύ ζέστη, την άλλη κρυώνει ο καιρός, υγρασία πολύ, συνεπώς το σώμα μας πιο πολύ από ποτέ μας φωνάζει… βοήθεια! Όχι για να το πάμε διακοπές (που χρειάζονται και αυτές), αλλά πιο πολύ για να το ενυδατώσουμε.

Είτε πρόκειται για την επιδερμίδα μας, είτε για τα μαλλιά μας, η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη όχι μόνο αυτή την περίοδο, αλλά όλο τον χρόνο, μιας και ταλαιπωρείται τόσο από την καθημερινότητά μας όσο και από τις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Κάποια σημαντικά tips για την ενυδάτωση σας που δεν παραλείπω ποτέ!

1. Πίνετε νερό - παρά πολύ νερό! Εάν δεν το συνηθίζετε, απλά φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκαλάκι (μικρό ή μεγάλο) και να πίνετε ακόμα και με το ζόρι.

2. Τα μάτια σας 14 για… ενυδάτωση! Κάτι που εξαιρετικά σημαντικό και συνήθως παραλείπουμε, είναι η ενυδάτωση των ματιών μας. Ειδικά εμείς που φοράμε φακούς επαφής σε καθημερινή βάση, το Α και το Ω είναι να επιλέγουμε φακούς επαφής που να κρατάνε της υγρασία τους όλη την μέρα, αλλά για ολόκληρο τον μήνα όταν μιλάμε για μηνιαίους φακούς επαφής. Τα μάτια μας είναι πολύ ευαίσθητα, όχι μόνο επειδή πλέον χρησιμοποιούμε σε μεγάλη συχνότητα ηλεκτρονικά μέσα (Η/Υ, κινητό, ipad κτλ) αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της ατμόσφαιρας.

3. Επίσης εμείς τα κορίτσια με το καθημερινό μακιγιάζ-ντεμακιγιάζ τα ταλαιπωρούμε πολύ με αποτέλεσμα να τα ξηραίνουμε. Εγώ για αυτούς αλλά και πολλούς άλλους λόγους επιλέγω τους νέους φακούς επαφής AIR OPTIX® με HydraGlyde®. Γιατί; Έχω διαπιστώσει αποδεδειγμένα ότι χάρη στο επιπλέον πλεονέκτημα της τεχνολογίας HydraGlyde® Moisture Matrix που διαθέτουν, η οποία περιβάλλει τους φακούς με υγρασία μεγαλύτερης διάρκειας, κρατάνε συνεχώς τους φακούς ενυδατωμένους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – πραγματικά περισσότερο από άλλους φακούς επαφής που έχω δοκιμάσει. Και το extra πλεονέκτημα των AIR OPTIX® είναι ότι προσφέρουν προστασία από προϊόντα μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ και κρέμες που ειδικά τώρα το καλοκαίρι τις χρησιμοποιούμε πολύ συχνά πχ αντηλιακές.

Για αυτό το λόγο η προστασία των ματιών μας είναι εξίσου σημαντική.

AIROPTIX NIKOL

4. Τρώτε παρά πολλά φρούτα και λαχανικά. Καρπούζι, μούσμουλα, πράσινες σαλάτες, αγγούρι, ενώ ψάξτε στο Ίντερνετ, συνταγές και για απολαυστικούς χυμούς.

5. Ό,τι κρέμα ή λάδι χρησιμοποιείτε για πρόσωπο, σώμα ή μαλλιά, φροντίστε να το τοποθετείτε σε υγρή με νωπή επιδερμίδα/ τρίχα.

6. Όταν ξεβάφεστε ή κάνετε μπάνιο με κάποιο σαπούνι, μην αφήνετε πολύ ώρα το μέσο καθαρισμού στο δέρμα σας.

7. Φροντίστε την υγρασία και τη σωστή θερμοκρασία του χώρου σας. Η ιδανική θερμοκρασία είναι αυτή των 22 βαθμών Κελσίου, ενώ η χρήση αφυγραντήρα εάν αυτό απαιτείται είναι πιο σημαντική και από αυτή του κλιματιστικού.

Αυτά είναι κάποια βασικά tips που μπορείτε εύκολα να βάλετε στην καθημερινότητά σας ως συνήθεια, απλά, εύκολα και καθόλου χρονοβόρα ώστε να παραμένετε ενυδατωμένες, όπως ακριβώς κάνω κι εγώ!

AIROPTIX NIKOLETTA MESA

Καλό μας καλοκαίρι!

Βρείτε τους AIR OPTIX® με HydraGlyde® στα συνεργαζόμενα οπτικά καταστήματα στο www.airoptix.gr