Η νέα μου ζωή με τον καλύτερο σύμμαχο!

Νικολέττα Ράλλη
Η νέα μου ζωή με τον καλύτερο σύμμαχο!

Καλημέρα σε όλους τους μέλλοντες γονείς, και όχι μόνο! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πριν κάποια χρόνια δεν είχα καμία ιδέα από καρότσια και καθισματάκια αυτοκινήτου, δεν ήξερα καν ότι το τελευταίο είναι υποχρεωτικό για να φύγει το νεογέννητο από το μαιευτήριο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Κάποια στιγμή πέρυσι, λίγο πριν την καραντίνα είχα μπει και εγώ στην διαδικασία αναζήτησης του καλύτερου, για το μωράκι μου, καροτσιού. Εκεί ξεκίνησαν και οι πρώτοι προβληματισμοί του τύπου, «Θεέ μου δεν έχω ιδέα από αυτά». Μετά έκλεισαν και τα καταστήματα και μετά απλά αρκούσε μια πολύ καλή έρευνα στο Ίντερνετ και συζήτηση με φίλους/γονείς. Έτσι λοιπόν έμαθα για το car seat Cloud Z i-Size. Ένα από τα καλύτερα και πιο ασφαλή καθίσματα αυτοκινήτου της αγοράς. Το Cloud Z i-Size της CYBEX, παγκόσμια ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια, έχει αναδειχθεί Best in Class στην κατηγορία του με βαθμολογία 1.7 στα τεστ του ADAC που τεστάρει και βαθμολογεί κάθε χρόνο καθίσματα αυτοκινήτου. Γιατί ναι έψαξα και διάβασα πολύ για να καταλήξω στο κατάλληλο κάθισμα για το μωρό, μιας και όταν μιλάμε για μεταφορά στο αυτοκίνητο..Safety come first, οπότε ήθελα το καλύτερο! Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ απλά...Επέλεξα όλα τα απαραίτητα για την βόλτα να είναι από την συγκεκριμένη εταιρεία. Επειδή με ρωτάτε αρκετά συχνά στο Ινσταγραμ για το δικά μου CYBEX προϊόντα, σήμερα με αυτό το άρθρο ελπίζω να σας λύσω κάθε απορία.

  • Καταρχάς ξεκινάμε από τον σκελετό Priam, που λέγοντας σκελετό, εννοώ την βάση με τις ρόδες, όπου μπορώ να τοποθετήσω το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου, την καλαθούνα- carry cot αλλά και τη βασική θέση καθίσματος. Eλαφρύς, κλείνει εύκολα με το νέο χέρι, χωράει στο αμάξι, ενώ όσον αφορά τις ρόδες, χάρη στις αναρτήσεις τεσσάρων τροχών εξασφαλίζουν ομαλές και ήρεμες διαδρομές τόσο για εμάς όσο και για το μωρό όπου κι αν κάνουμε βόλτα! Και το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος..Χάρη στη λειτουργία δυο τροχών του Priam μετακινoύμαστε με άνεση και στην άμμο της παραλίας αλλά και το ανεβάζουμε σε σκάλες. Επέλεξα λοιπόν το μαύρο σκελετό με τις ροζ-χρυσές λεπτομέρειες (αλλιώς rosegold frame).
  • Κάθισμα αυτοκινήτου, Cloud Z i-Size! Ένα από τα καλύτερα και πιο ασφαλή καθίσματα. Ήταν μάλιστα ο βασικός λόγος που επέλεξα τα πάντα για την βόλτα μας από τη CYBEX. Δεν μπορώ βέβαια να παραλείψω και το γεγονός, ότι πολύ συχνά με σταματάνε και με ρωτάνε «που το αγόρασες», γιατί είναι και πανέμορφο. Το πρώτο καθισματάκι του μωρού μου και κάθε μωρού είναι η πολύ σημαντική επιλογή για κάθε νέο γονιό! Ο νόμος μόνο με αυτό σε αφήνει να πάρεις το μωρό από το μαιευτήριο. Το πρώτο βρεφικό κάθισμα λοιπόν γνωστό και ως «αυγό» πρέπει να είναι ασφαλές, εργονομικό και όταν μιλάμε για τα καθίσματα της CYBEX σίγουρα και ντιζαινάτο! Όλα τα προιόντα της εταιρείας εξάλλου ξεχωρίζουν γι’ αυτό το τρίπτυχο Design-Safety-Functionality! Eγώ ερωτεύτηκα τη fashion συλλογή της Κarolina Kurkova, που σχεδίασε αποκλειστικά για τη CYBEX. Το ξεχώρισα γιατί μου άρεσαν παρά πολύ τα χρώματα και ταίριαζε άψογα με το rosegold σκελετό μιας και τον πρώτο καιρό θα το χρησιμοποιούσαμε σαν Σύστημα Ταξιδίου για την μεταφορά του μωρού και εκτός του αυτοκινήτου. Το τέλειο είναι ότι είναι το μοναδικό κάθισμα στην αγορά που όταν τοποθετείται πάνω στο σκελετό του καροτσιού η θέση του ξαπλώνει σε εντελώς οριζόντια θέση, έτσι το μωρό μας μπορεί να κοιμάται και στις βόλτες μας. Το κάθισμα είναι κατάλληλο για μωρά από από 0 έως περίπου 2 ετών (ύψος μέχρι 87 εκ.), ενώ μοιάζει με φωλίτσα που θα ήθελα και εγώ να υπήρχε στο μέγεθος μου. Διαθέτει κέλυφος απορρόφησης ενέργειας αλλά και σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις. Τοποθετείται στο αμάξι είτε δεμένο με ζώνες είτε με τη βάση του. Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε και τη βάση για να είμαστε σίγουροι ότι το έχουμε εγκαταστήσει σωστά, αλλά και γιατί πάνω στη βάση περιστρέφεται 180ο κι έτσι η επιβίβαση και η αποβίβαση του μωρού γίνεται παιχνιδάκι. Σημειώστε επίσης ότι στην ίδια βάση θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια και το επόμενο κάθισμα αυτοκινήτου που θα έχει το μωρό μας μέχρι την ηλικία των 4 ετών. Μια βάση-Δυο καθίσματα λοιπόν! Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά ακόμα γι’ αυτό το κάθισμα γιατί για μένα αυτή είναι η πιο σημαντική αγορά που θα κάνετε για το μωρό σας γι αυτό και απαιτεί πολύ καλή γνώση και έρευνα! Θα σας συμβούλευα λοιπόν να μην κάνετε καμία έκπτωση, όταν μιλάμε για την ασφάλεια του μωρού.
mwrouu
kalathouna
  • Καλαθούνα ή αλλιώς Lux Carry Cot! Ναι είναι εκείνο το πανέμορφο, τριανταφυλλένιο σχέδιο που με ρωτάτε ποια εταιρείας είναι και το βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία (πιο πολλές φορές με ρωτάτε γι’ αυτό, παρά για προϊόντα περιποίησης!). Ευτυχώς έχω να πω πως έκανα την σωστή επιλογή και πήρα πορτ μπεμπέ, γιατί πίστευα ότι μπορεί να μην το χρησιμοποιήσω και πολύ, αλλά τελικά έκανα λάθος! Καταρχάς πέρα από το ότι είναι το μεταφορικό μας μέσο στη βόλτα μας όλο αυτό τον πρώτο καιρό (είναι κατάλληλο για μωρά μέχρι 9 κιλά) μιας και είναι άνετο και ευρύχωρο με αναπαυτικό στρώμα και το μωρό κοιμάται τέλεια εκεί, το χρησιμοποιούμε πολύ και μέσα στο σπίτι. Πάει η μαμά τουαλέτα, πάει και το carry cot, απλώνω ρούχα στο μπαλκόνι, δίπλα και το carry cot κοκ. Ξεχώρισα επιπλέον, ότι έχει το στρωματάκι του έχει μια ελαφριά κλήση προς τα επάνω, 100% βαμβακερή εσωτερική επένδυση ενώ το μωρό έχει πανοραμική θέα αφού ανοίγει ο μίσος «ουρανός» αλλά και το πίσω μέρος για να μπορεί να παρατηρεί το εξωτερικό περιβάλλον αλλά και να παραμένει δροσερό τις ζεστές μέρες.
  • Μάρσιπος Υema! Μια επίσης δημοφιλής ερώτηση που μου κάνετε στο Instagram, είναι ποιον μάρσιππο χρησιμοποιώ. Είναι φυσικά και αυτός της CYBEX! Eίναι ο Yema σε σχέδιο επίσης της Κarolina Kurkova (ίδια ακριβώς χρώματα με το car seat). Δυο είναι οι λόγοι που ήταν η πρώτη μου επιλογή: πρώτον γιατί είναι της CYBEX που σημαίνει ότι συνδυάζει την εργονομία με τo design, κάνοντας τον ένα πραγματικά κομψό αξεσουάρ και δεύτερον γιατί είναι πρακτικός και μπορώ να τον «φορέσω» μόνη μου χωρίς την βοήθεια κανενός. Χάρη στο κάθισμα χωρίς ραφές και στο ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, ο μάρσιπος μεγαλώνει μαζί με το παιδί. Είναι κατάλληλος για χρήση από τη γέννηση του μωρού μέχρι και την ηλικία των 2 ετών (έως 12 κιλά ή 86 εκ. ύψος γιατί με βάση το βάρος ή το ύψος μετράμε). Προσφέρει τρεις διαφορετικές θέσεις μεταφοράς του μωρού: μπροστινή, πλάγια και πίσω και το πιο σημαντικό...το μωρό μου κάθεται φυσικά, σε θέση καθίσματος με ανοιχτά πόδια, πράγματα απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη των ισχίων του.
isxiwn tou

Με τους κατάλληλους συμμάχους και μία μικρή οργάνωση όλα θα πάνε τέλεια – ψήφος εμπιστοσύνης στην CYBEX λοιπόν!