Πράγματα που δεν μου είχε πει κανένας για την περίοδο της εγκυμοσύνης (κανένας όμως)

Νικολέττα Ράλλη
Πράγματα που δεν μου είχε πει κανένας για την περίοδο της εγκυμοσύνης (κανένας όμως)

Το παρακάτω άρθρο αφορά τη δική μου οπτική και πώς βίωσα τη δική μου εγκυμοσύνη και δεν αποτελεί κανόνα.

Καλημέρα φίλες μου και Καλή Χρονιά! Ήθελα παρά πολύ καιρό να μοιραστώ μαζί σας, αυτό που λέει ο τίτλος του σημερινού μου post, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω ελάχιστο χρόνο για να ασχολούμαι όσο θα ήθελα με το θέμα αυτό. Καταρχάς να σας πω ότι η δίκη μου εγκυμοσύνη πέρασε μια καραντίνα και ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι. Σας τα λέω αυτά για να μπείτε λίγο στο κλίμα μεταφορικά και κυριολεκτικά.

«Εννοείτε πως και σε εμένα, όλες και όλοι είχαν μια άποψη όσον αφορά την εγκυμοσύνη, ενώ μετά τον πέμπτο μήνα δεν είχα σχεδόν καμία κοινωνική επαφή και άρα να ακούω συμβουλές, λόγω της καραντίνας»

Κεφάλαιο ύπνος:

Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που άκουσα «κοιμήσου τώρα που μπορείς» τώρα είχα σίγουρα 50€ στον κουμπαρά μου. Λοιπόν, κορίτσια μου, αυτή η άποψη είναι μια εντελώς άκυρη άποψη. Λες και άμα κοιμάσαι στους 9 μήνες θα είσαι ξεκούραστη μετά... ΠΟΤΕ! Επίσης το πρώτο τρίμηνο ξυπνάς συνέχεια μέσα στην νύχτα για να πας τουαλέτα. Εγώ απλά θα σας προτείνω το εξής: κοιμηθείτε ό τι ώρα θέλετε και κυρίως ξυπνήστε ό τι ώρα θέλετε. Δείτε σειρές, κάντε μαραθώνιους ταινιών. Πιστέψτε με, το πρόγραμμα του ύπνου σας, απο τον τοκετό και μετά, για ένα μεγάλο διάστημα δεν θα είναι όπως ήταν!

Μια μικρή παρένθεση στο κεφάλαιο ύπνος, είναι και το μαξιλάρι εγκυμοσύνης, το οποίο και παρήγγειλα για χαβαλέ και όταν τελικά γνωριστήκαμε, ήταν έρωτας κεραυνοβόλος.

Εσείς πόσες λακούβες έχετε στην πόλη σας;

Σε μια απο τις πρώτες επισκέψεις στον γυναικολόγο, θα μάθετε τι πρέπει να προσέχετε, ειδικά το πρώτο τρίμηνο. Ένα απο τα βασικά που θα σας πει, είναι να μην τραντάζεστε. Κάτι όμως που δεν είχα ούτε καν φανταστεί, ήταν ότι τους τελευταίους μήνες τα είδα όλα με τις λακούβες στους δρόμους της Αθήνας, ειδικά ως συνοδηγός. Καταρχάς δεν ήξερα ότι έχουμε τόοοοσες πολλές. Δεύτερον είτε πήγαινα με 20χλμ είτε με 50χλμ ένιωθα λες και το μωρό προσπαθούσε να γραπωθεί με τα νύχια του απο κάπου μέσα μου, για να μην πέσει! Είχα βρει μέχρι και συγκεκριμένες διαδρομές για το σπιτι μου, που ναι μεν θα διένυα μεγαλύτερη απόσταση, αλλά δεν είχε πολλές λακούβες.

Κιλά:

Πολλές κοπέλες θα σου πούν με περηφάνια ποσά πολλά ή ποσά λίγα κιλά πήραν στη εγκυμοσύνη τους, χωρίς καν να τις ρωτήσεις εντωμεταξύ. Εγώ προσωπικά δεν έδωσα καμία μα καμία σημασία στα κιλά που έπαιρνα. Τεράστιο λάθος! Και θα σας πω το γιατί. Ποτέ δεν είχα θέματα κιλών. Ήμουν πάντα αδύνατη και ποτέ δεν είχα μπει σε καμία διαδικασία διατροφής. Είχα όμως (προ εγκυμοσύνης) ένα τελείως διαφορετικό lifestyle. Όλη μέρα στους δρόμους, πολλή δουλειά, πολλή κούραση, έβγαινα πολλές φορές για χορό σαν να μην υπάρχει αύριο. Στην εγκυμοσύνη λοιπόν, του έδωσα να καταλάβει και φυσικά και το ευχαριστήθηκα. Βάλε και μια καραντίνα, βάλε και ότι σχεδόν όλοι πήραν τα κιλάκια τους τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020... ήταν μονόδρομος! Εφόσον δεν είχα και κανένα πρόβλημα υγείας, έφτασα τελικά μια μέρα πριν γεννήσω να είμαι 84 κιλά, απο 55!

Όλα τα παραπάνω σας τα μεταφέρω σε περίπτωση που είστε σαν και εμένα, να μην αυταπατάστε. Τόσα πολλά κιλά δεν χάνονται εύκολα, άρα προσέξτε όσο μπορείτε και μην το ξεφτιλίσετε/γλεντήσετε τόσο πολύ! Ωστόσο εγώ δεν το μετανιώνω!

Ψυχολογία:

Δεν θα την ονομάσω κακή ουτε όμως θα πω οτι η εγκυμοσύνη ηταν η καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο είναι το παιδί μέσα στην κοιλιά σου, μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις και να λύσεις και τα τελευταία θέματα που σε απασχολούν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από οτι μετά. Μιλήστε με φίλους, μιλήστε με τον γιατρό σας, μιλήστε γενικότερα. Μην σκεφτείτε ουτε για ένα δευτερόλεπτο οτι κάποιος μπορεί να σας παρεξηγήσει ή ακόμα και να σας κοιτάξει περίεργα και να σας πει τρελή. Η ψυχολογία της εγκύου και ποσό μάλλον την μητέρας περνάει απο παρά πολλά στάδια, δοκιμάζεται και κάποιες φορές ίσως σας δυσκολέψει παρά πολύ. Μην τρομάξετε όμως. Είναι δυστυχώς και αυτό μέσα στο πρόγραμμα. Βάλτε τις ορμόνες, προσθέστε αυτή την τεράστια αλλαγή στην ζωή σας και πολλαπλασιάστε με την περίοδο της καραντίνας, που δεν λέει να τελειώσει.

Σίγουρα θα είχα και κατι άλλο να μοιραστώ μαζί σας, ωστόσο δεν το θυμάμαι αυτή την στιγμή, αλλά θα σας εχω update!

Μην ξεχνάτε οτι μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μου στο @nikolettaralli