Ιαπωνικό cheesecake με λευκή σοκολάτα και μόνο τρία υλικά: Η συνταγή που έγινε viral

Ιαπωνικό cheesecake με λευκή σοκολάτα και μόνο τρία υλικά: Η συνταγή που έγινε viral

Το πιο τέλειο ιαωπνικό cheesecake

Αυτή είναι η συνταγή που έγινε viral. Το ιαπωνικό cheesecake με τρία υλικά μόνο. Το ένα από τα τρία είναι λευκή σοκολάτα! Θα το λατρέψεις.

Υλικά:

250 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας.
220 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Θα χρειαστείς στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνεις αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σου.

Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Μεταφέρεις σε μπολ και χτυπάς μαζί και το τυρί κρέμα. Αφήνεις το μείγμα να κρυώσε και προσθέτεις τους κρόκους αυγού και βάζεις στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

Σε άλλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτεις ένα τμήμα από τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύεις και προσθέτεις τα υπόλοιπα ασπράδια σε δύο δόσεις, πάντα ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και τοποθετούμε το ταψί σε μεγαλύτερο με ζεστό νερό το οποίο πρέπει να φτάνει στη μέση του ταψιού με το cheesecake.
Ψήσε για 40-45 λεπτά, κλείσε το φούρνο κι άφησε το cheesecake στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα. Βγάλτο και άφησέ το να παγώσει τελείως για 4 ώρες περίπου ή όλη τη νύχτα.
Πασπάλισε με άχνη και σέρβιρε σε τρίγωνα κομμάτια.

Δες και το βίντεο