Monkey bread, από τον Γιώργο Τσούλη

Monkey bread, από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: : Μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο αν θέλουμε ή αν δεν μας αρέσει κάποιο από το μπαχαρικά της γέμισης.

ΥΛΙΚΑ
200 ml. Γάλα, πλήρες
550 γρ. Αλεύρι, σκληρό
85 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 Αυγά, μέτρια
9 γρ. Μαγιά, ξερή
50 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
Λάδι για το άλειμμα

Υλικά για τη γέμιση
160 γρ. Βούτυρο λιωμένο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
250 γρ. Ζάχαρη, καστανή
180 γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα
1 ½ κ.γ. Κανέλα, τριμμένη
1 ½ κ.γ .Τζίντζερ σε σκόνη
1 ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Υλικά για το γλάσο
100 γρ. Ζάχαρη, άχνη
1 κ.σ. Γάλα πλήρες
60 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
½ κ.σ. Βανίλια, εκχύλισμα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com