Φτιάξε τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ψήσιμο και απόλαυσε τα τις γιορτινές ημέρες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ψήσιμο και απόλαυσε τα τις γιορτινές ημέρες

Και όχι μόνο…

Τα τρουφάκια είναι ένα γλυκό που μπορείς να φας όλες τις εποχές του χρόνου, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εάν κάνεις το «λάθος» και φας ένα, το σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσεις μόνο σε αυτό το ένα. Σύντομα θα ακολουθήσει το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο κ.ο.κ, μέχρι που θα καταλήξεις να κάθεσαι αγκαλιά με την πιατέλα και τον καφέ σου να τρως τρουφάκια.

Κι επειδή πλησιάζουν γιορτές και οι ατασθαλίες (σε λογικά πλαίσια) επιτρέπονται, εμείς έχουμε για σένα μία πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις τρουφάκια, τα οποία είναι με μαύρη σοκολάτα και δεν χρειάζονται ούτε ψήσιμο.

Υλικά που θα χρειαστείς:
150 to 200 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. Βούτυρο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
150 γρ. φουντούκια
250 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σου
200ml νερό
ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:
μισό φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο φουντούκι
μισό φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Βάλε τα φουντούκια σε ένα τηγανάκι και ψήσε τα λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 7 με 8 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό και τη ζάχαρη και άφησε τα να πάρουν μία βράση. Μόλις βράσει κατέβασε το από τη φωτιά, άφησε το λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, και ανακάτεψε τα μέχρι να λιώσουν τελείως.

Έπειτα πάρε το μπλέντερ σου, βάλε μέσα τα μπισκότα και τρίψε τα. Αν τα μπισκότα που επέλεξες είναι αρκετά γλυκά πρόσθεσε 150 γρ ζάχαρης, αν δεν είναι βάλε 200γρ. Βάλε τα φουντούκια και το τριμμένο πια μπισκότο μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψέ τα καλά. Στη συνέχεια κράτησε λίγο από το μείγμα σε άλλο μπολ και άφησε το στην άκρη. Πρόσθεσε στο ένα το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακάτεψέ το ξανά.

Βάλε και τα δύο μπολ στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, μέχρι να σκληρύνει λίγο το μείγμα, ώστε να μπορείς να το πλάσεις.

Μόλις είναι έτοιμο ξεκίνα με νωπά χέρια να πλάθεις μικρά μπαλάκια και πέρασε τα από την τριμμένη καρύδα, τα φουντούκια και τη σοκολάτα. Έτσι θα έχεις μια πιατέλα με τρουφάκια σε τρεις διαφορετικές γεύσεις όμως.

Διάβασε ακόμη: Έχεις όρεξη για γλυκό; Αυτά τα τρουφάκια πρωτεΐνης με λεμόνι και καρύδα έχουν μόνο 50 θερμίδες