Μπαμπάδες

4 SHARES

Όταν σιροπιάζουμε τους μπαμπαδές πρέπει το σιρόπι να είναι κρύο και οι μπαμπάδες ζεστοί, ώστε να σιροπιαστούν καλύτερα.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. Αλεύρι σκληρό

2 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. Αλάτι

9 γρ. Μαγιά ξερή

150 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. Γάλα, πλήρες, χλιαρό

4 Αυγά μέτρια

50 ml. Νερό, χλιαρό

Υλικά για το σιρόπι:

 1 lt. Νερό

800 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

¼ κ.γ. Μαστίχα, τριμμένη

Υλικά για τη σαντιγί:

500 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης

2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη

Διάβασε όλη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com

4 SHARES
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ