Μπαμπάδες

Μπαμπάδες

Όταν σιροπιάζουμε τους μπαμπαδές πρέπει το σιρόπι να είναι κρύο και οι μπαμπάδες ζεστοί, ώστε να σιροπιαστούν καλύτερα.

ΥΛΙΚΑ



Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. Αλεύρι σκληρό

2 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. Αλάτι

9 γρ. Μαγιά ξερή

150 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. Γάλα, πλήρες, χλιαρό

4 Αυγά μέτρια

50 ml. Νερό, χλιαρό

Υλικά για το σιρόπι:

1 lt. Νερό

800 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

¼ κ.γ. Μαστίχα, τριμμένη

Υλικά για τη σαντιγί:

500 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης

2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη

Διάβασε όλη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com