Αυτό το κέικ το φτιάχνεις σε ένα μπολ χωρίς μίξερ

Αυτό το κέικ το φτιάχνεις σε ένα μπολ χωρίς μίξερ

Ένα μπολ, κανένα μίξερ, ένα κέικ- κόλαση

Memorial Weekend γιορτάζουν οι Αμερικάνοι στις ΗΠΑ, παραμένοντας σε καραντίνα και φτιάχνοντας γλυκά! Κι εμείς βρήκαμε μια συνταγή από τις μακρινές ΗΠΑ που την λες και κόλαση. Γιατί και μίξερ δεν χρειάζεσαι και τα υλικά θα τα βάλεις σε ένα μπολ κι από εκεί στην φόρμα ψησίματος.

Έχουμε λοιπόν την κλασική παραδοσιακή συνταγή για κίτρινο κέικ που είναι και ζουμερό και βουτυρένιο χωρίς να χρειάζεσαι μίξερ.

Τι χρειάζεσαι: Μόνο τρία αυγά που θα τα βγάλεις νωρίς από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή απλά βάλτα σε μπολ με χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Λιώνεις και 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο και ενδιάμεσα προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνεις το μεγάλο μπολ σου, σπάς τα αυγά, προσθέτεις 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις με αυγοδάρτη για ένα λεπτό.

Προσθέτεις το βούτυρο και 120 Ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιοή ηλιέλαιο και 240 ml βουτυρόγαλα ή έναν συνδυασμό στραγγιστού γιαουρτιού με sour cream.

Προσθέτεις ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, εκχύλισμα αμυγδάλου, ή λίγο λικέρ. Τέλος, βάζεις μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μαγειρικής σόδας και 2 κουταλιές μπέικιν.

Τέλος, προσθέτεις 255 γραμμάρια αλευριού για όλες τις χρήσεις και ανακατεύεις γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα για να έχεις ένα λείο μείγμα.

Ψήνεις σε φόρμα για 35 λεπτά ή σε φορμάκια για 25 λεπτά και τρως το καλύτερο κέικ της ζωής σου.