Όχι άλλα pancakes με μπανάνα! Κάνε την εναλλακτική της ειδικού με μήλο

Όχι άλλα pancakes με μπανάνα! Κάνε την εναλλακτική της ειδικού με μήλο

Μια ιδέα που θα σε βάλει σε γιορτινό mood

Την εποχή αυτή, που όλοι θέλουμε να μπούμε σε γιορτινό κλίμα, η κανέλλα και το γαρύφαλλο μπορούν να μας αλλάξουν με μιας την διάθεσή μας.

Κι επειδή τα μελομακάρονα θα σου δώσουν πολλές πολλές θερμίδες, τι θα έλεγες για την εναλλακτική της ειδικού για pancakes χωρίς την μπανάνα που έχεις βαρεθεί αλλά με μήλο και κανέλα.

Η εκτέλεση απλή:

Αλέθουμε στο μπλέντερ ένα μήλο με ένα αυγό. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βρώμη, λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (βάζουμε λίγο λάδι και το σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα). Σερβίρουμε με μέλι και ο,τιδήποτε μας αρέσει γευστικά πχ φυστικοβούτυρο ή ξηρούς καρπούς.

«Η βασική ζύμη μας δίνει συνολικά 250 kcal. Με τη μισή δόση και topping μέλι και φυστικοβούτυρο είναι μια σούπερ #dietfriendly λύση για πρωινό)» τονίζει η ειδικός.

Γιατί μήλο; Προσθέτοντας ένα μήλο στη διατροφή παίρνεις 8,4 mg βιταμίνης C. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με 9% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τη βιταμίνη C (άνδρες) και 11% για τις γυναίκες. Επιπλέον, παρέχει πλήθος βιταμινών όπως ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6) και κάλιο.



Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com