Πουτίγκα με κόκκινα φρούτα που την εγκρίνει και η διαιτολόγος

154 SHARES

Nα ένα γλυκό που μπορείς να φτιάξεις και σήμερα!

Είναι γιορτή σήμερα και θέλεις να συνεχίσεις τη διατροφή σου αλλά να φτιάξεις και κάτι γλυκό, δροσερό και υγιεινό για εσένα αλλά και για τους ανθρώπους σου που θα φάτε μαζί.

Η διαιτολόγος Δήμητρα Γλυνού πάντα δοκιμάζει νέες υγιεινές συνταγές και εσύ δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή που διαλέξαμε από την διαιτολόγο. 

Υλικά για την πουτίγκα

350g παγωμένα κόκκινα φρούτα
3 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρου χωρίς ζάχαρης
6 μεσαίου μεγέθους ώριμα αχλάδια
80γρ. αλεσμένη βρώμη
30γρ. αμυγδαλοβούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τα κόκκινα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ με το μέλι και τη μαρμελάδα, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα αχλάδι.

Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί μια λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την βρώμη με το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα πιρεξ και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα κόκκινα φρούτα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.

Ευχαριστούμε την  Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

 

154 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ