Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα μπακλαβά

Το πιο νόστιμο γλυκό που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σου.

Yλικά: 

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Για το σιρόπι

100 γρ. νερό
120 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. φουντούκια
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά, μέτρια
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

Δες περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ