Έχεις δοκιμάσει τηγανίτες μήλου; Η συνταγή που θα λατρέψεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις δοκιμάσει τηγανίτες μήλου; Η συνταγή που θα λατρέψεις

Αν ήταν καλοκαίρι θα τα συνόδευες με παγωτό, τώρα η λιωμένη σοκολάτα είναι ιδανική επιλογή.

Το μήλο είναι ένα φρούτο παντός καιρού, όμως το χειμώνα ομολογουμένως τρώγεται περισσότερο. Μαζί με τα αχλάδια αποτελούν πολύ αγαπημένα φρούτα, και γίνονται εξαιρετικές ζεστές κομπόστες.

Σήμερα όμως είμαστε εδώ για να κάνουμε τα μήλα άλλο γλυκό, και όχι δεν εννοούμε μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη. Το Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για να ξεδώσεις στην κουζίνα φτιάχνοντας γλυκά, οπότε σου έχουμε στην ιδανική συνταγή.

food photographer jennifer pallian lUpTo8 Fnd0 unsplash

Έχεις δοκιμάσει ποτέ τηγανίτες μήλου;

Οι ζεστές τηγανίτες μήλου είναι μια εξαιρετική λιχουδιά που μπορείς να φτιάξεις την εποχή των μήλων και είναι έτοιμες σε μόλις 30 λεπτά. Το κουρκούτι έχει ένα μυστικό συστατικό που παράγει μια αφράτη επίστρωση που είναι τραγανή εξωτερικά και απαλή εσωτερικά.

Εάν έχεις παιδάκια θα τις λατρέψουν, εάν δεν έχεις θα τις λατρέψεις σίγουρα εσύ. Για όποιον και να τις φτιάξεις, το σίγουρο είναι πως θα τις απολαύσεις.

Πώς θα φτιάξεις τις φανταστικές τηγανίτες μήλου;

Δες τα υλικά που χρειαστείς για τις τηγανίτες

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζάνι γάλα (1% ή πλήρες γάλα)
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο (ανάλατο ή αλατισμένο)
2 ασπράδια αυγών
4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (χυμός από 1 μέτριο λεμόνι)
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Η εκτέλεση είναι παιχνιδάκι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι πατήσεις το play στο video που ακολουθεί και να δεις πώς ακριβώς θα τις φτιάξεις.



P.S: Συνόδευσε τις με ζεστή λιωμένη σοκολάτα και θα μας θυμηθείς.