Το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά

Το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά

 Θα ερωτευτείς αυτή τη συνταγή καθώς είναι απλή στην παρασκευή της και ιδανική για κάθε περίσταση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε και ξαναλέμε πως το κέικ λεμονιού είναι το πιο γευστικό επιδόρπιο. Το λεμόνι από μόνο του εξάλλου είναι ένα αγαπημένο εσπεριδοειδές που όταν το προσθέσουμε είτε σε γλυκιές είτε σε αλμυρές παρασκευές, πάντα αφήνει τα αρώματα και τη γεύση του.

Αυτό lemon cake θα κλέψει την παράσταση. H βουτυρώδης, απαλή και υγρή υφή του είναι που το κάνει μοναδικό! Αν υπολογίσεις και το γλυκό γλάσο λεμονιού που περιχύνεται από πάνω, αυτό το επιδόρπιο είναι ιδανικό για τους λάτρεις του λεμονιού.

Η συνταγή για την πιο λαχταριστή mini lemon pie που δοκίμασες ποτέ

Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο που με μια μπουκιά μπορεί να φωτίσει την κάθε σου μέρα. Καθώς προσθέτεις ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού στο μείγμα και στο γλάσο, κάθε μπουκιά γεμίζει με την έντονη γεύση του αγαπημένου μας εσπεριδοειδούς που θυμίζει και μυρίζει την φρεσκάδα της άνοιξης. Θα ερωτευτείς αυτή τη συνταγή καθώς είναι απλή στην παρασκευή της και ιδανική για κάθε περίσταση.


https://www.instagram.com/reel/Cb2wdcXgD3I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πάμε να δούμε τα υλικά:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

250 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού τριμμένο

120 ml πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού πλήρες γάλα

Πώς θα το φτιάξεις

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αλευρώνουμε. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, περίπου 3 λεπτά. Χτυπάμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπάμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ( μέχρι να βγει καθαρή η πλευρά ενός μαχαιριού από το κέικ). Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Για το γλάσο

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε το κέικ που έχει κρυώσει πριν το σερβίρεουμε.

Images: preppykitchen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταρτάκια λεμονιού: Ποτέ το λεμόνι δεν ήταν τόσο απολαυστικό σε μια μόνο μπουκιά!

Lemon pie: Το γλυκό που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη… σοκολάτα!