Το food trend που μας προετοιμάζει για την παραλία!

Γωγώ Φούντα
Το food trend που μας προετοιμάζει για την παραλία!

Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, το εξαιρετικά ανησυχητικό ποσοστό του 68% των Ελλήνων έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Οι ηλιόλουστες, ζεστές μέρες του χρόνου έχουν αρχίσει δειλά, δειλά να κάνουν τις πρώτες εμφανίσεις τους και εμείς δεν μπορούμε παρά να μετράμε μέρες αντίστροφα μέχρι το φετινό Καλοκαίρι. Ποια από εμάς δεν ανυπομονεί να «ξεφορτωθεί» τα βαριά παλτό, τα μπουφάν, και τα χοντρά πουλόβερ που δεν αφήνουν το σώμα της να «ανασάνει», για να φορέσει επιτέλους το μαγιό της και να τρέξει στην πιο κοντινή παραλία; Όσο απελευθερωτική και ξέγνοιαστη είναι για κάποιες από εμάς η συγκεκριμένη εποχή, το ίδιο και περισσότερο περιοριστική μπορεί να γίνει για κάποιες άλλες γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, το εξαιρετικά ανησυχητικό ποσοστό του 68% των Ελλήνων έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό, με τις Ελληνίδες να κατέχουν το 48% της «πίτας». Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να αναρωτηθούμε, πόσα κορίτσια του 48% μπορεί να νιώθουν άβολα, βγαίνοντας στην παραλία με το μπικίνι τους;

Konjac… γουάτ;

Μπορεί ο καιρός όντως να έχει «ανοίξει», όμως, πάντα υπάρχει χρόνος και τρόπος να βελτιώσουμε τα πράγματα που μας ενοχλούν και δεν μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τις μικρές χαρές της ζωής. Εάν φέτος υπολόγιζες να κάνεις ένα «δώρο» στον εαυτό σου, προσέχοντας λίγο παραπάνω τη σιλουέτα σου, ξέρουμε ποιος είναι ο φυσικός «σύμμαχος» που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου και θα συμβάλλει στη γρηγορότερη απώλεια βάρους. To «θαυματουργό» φυτό μαννάνη Konjac το συναντάμε στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδοκίνα και από αυτό παράγεται η γλυκομαννάνη, η πλούσια και 100% φυτική πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Όπως μας πληροφορεί η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίµων (EFSA), το συστατικό της γλυκομαννάνης λειτουργεί βοηθητικά στην απώλεια βάρους, τη μείωση της χοληστερίνης και τον περιορισμό του διαβήτη, ενώ συγχρόνως βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος εν γένει.

888

Ναι αλλά πώς;

Αν θεωρείς απαραίτητο να χάσεις μερικά κιλά αλλά έχεις ταλαιπωρηθεί από προηγούμενες απόπειρες, εξαντλητικές δίαιτες και φαρμακευτικά σκευάσματα, αυτό που σου προτείνουμε είναι να μετατρέψεις τις συνήθειές σου, κάνοντάς τες πιο… στοχευμένες. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν θα σε προτρέπαμε να απαρνηθείς τις αγαπημένες σου απολαύσεις (αυτό δεν θα το ευχόμασταν ούτε στο χειρότερο εχθρό μας). Επιλέγοντας, όμως, τρόφιμα που περιέχουν την υδατοδιαλυτή φυτική ίνα γλυκομαννάνη, θα μπορείς να απολαμβάνεις γεύσεις που αγαπάς και σε κρατούν χορτάτη, χωρίς να νιώθεις ενοχικά πως βάζεις την απόλαυση πάνω από την υγεία σου. Αντικαθιστώντας λοιπόν τα συστατικά που είναι πλούσια σε θερμίδες με ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες, θα έχεις στο τραπέζι σου έναν φυσικό «σύμμαχο» υγείας.

222

Τι χρειάζεται να κάνεις;

Για να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί, η γλυκομαννάνη είναι μη πέψιμη και μη απορροφήσιμη από το λεπτό έντερο ενώ, είναι μία ουσία που καταφέρνει και απορροφά 100-200 φορές παραπάνω νερό από το βάρος της. Σε συνδυασμό λοιπόν με τα στομαχικά υγρά, δημιουργεί μία ζελώδη μάζα που πιάνει χώρο στο στομάχι, χαρίζοντάς μας μία ευχάριστη αίσθηση πληρότητας που μειώνει την επιθυμία μας για επιπλέον… τσιμπολόγημα. Αναπόφευκτα μειώνονται έτσι και οι επιπλέον θερμίδες που θα λαμβάναμε υπό άλλες συνθήκες.

Ξέχνα λοιπόν τις αναχρονιστικές μεθόδους απώλειας βάρους που δεν επιφέρουν καμία αλλαγή και σου μετριάζουν τις απολαύσεις. Τα νέα food trends σε θέλουν υγιή, χορτάτη και χαρούμενη φέτος στην παραλία! Επιλέγοντας να συνοδεύσεις το κάθε γεύμα σου με τρόφιμα με γλυκομαννάνη και δύο ποτήρια νερό, θα χορταίνεις ενώ θα τρως πολύ λιγότερο!