Σπιτική ροζ λεμονάδα: Η τέλεια επιλογή για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού!

Μια πανεύκολη, απολαυστική συνταγή 

Αν λατρεύετε τη σπιτική λεμονάδα αυτή εδώ η... παστέλ παραλλαγή της θα σας ξετρελλάνει- δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε! 

 

Υλικά

1 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη 

1 1/2 φλιτζ. νερό

2 1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένο & σουρωμένο χυμό λεμονιού

2 φλιτζ. χυμό cranberry

Λεπτές, στρογγυλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε το σιρόπι μια μέρα πριν: Ρίξτε 1 φλιτζ. ζάχαρη με 1 φλιτζ. νερό σε ένα κατσαρολάκι, σε υψηλή θερμοκρασία, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. 

2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε το χυμό λεμονιού, το χυμό cranberry, 1 φλιτζ. νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σταδιακά το σιρόπι ώστε να κάνετε τη ροζ λεμονάδα σας όσο γλυκιά θέλετε. Βάλτε τη σε μια γυάλινη κανάτα και αφήστε τη στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα. 

3. Για το σερβίρισμα, προσθέστε παγάκια και γαρνίρετε με τις λεπτές φέτες λεμονιού. 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ