Ζουμερή σαλάτα με παντζάρια
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Αυτός ο κόκκινος ζωμός που δεν έβγαινε ποτέ από το τραπεζομάντηλο της μαμάς, ναι, το παντζάρι. Ίσως να ήταν ο παιδικός εφιάλτης όταν προσπαθούσαν οι γονείς σας να σας μάθουν να τρώτε λαχανικά αλλά πια είστε αρκετά μεγάλοι για να εκτιμήσετε το άρωμα και την φρουτώδη γεύση του παντζαριού.
Υλικά
2 κιλά παντζάρια (5-6 μεσαία)
¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. ξίδι σέρι ή ξύδι από λευκό κρασί
½ κουτ. του γλυκού μουστάρδα
½ κουτ. του γλυκού μέλι
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σχηματίστε με αλουμινόχαρτο 2 φάκελους και βάλτε τα παντζάρια προσεκτικά μέσα, κλείστε τους φακέλους. Βάλτε τα σε ένα ταψί να ψηθούν για 1¼ ώρα. Βγάλτε τα από το αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσουν.
2.Βάλτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
3.Όταν κρυώσουν τα παντζάρια καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους και βάλτε σε ένα μπολ. Βάλτε το κρεμμύδι, σέλινο και το ντρέσινγκ με το μέλι και ανακατέψτε καλά.