Ριζότο με αρακά

Ριζότο με αρακά

Ένας έξυπνος τρόπος να τρώτε λαχανικά είναι να τα συνδυάσετε με ρύζι και να δημιουργείτε το δικός σας ριζότο. Απλό και νοστιμότατο το ρύζι λατρεύει τα λαχανικά και μαζί δημιουργούν νόστιμα και ελαφριά πιάτα.

Υλικά

1¼ κούπας ζωμό κοτόπουλου

¾ κούπας μη αποφλοιωμένο ρύζι

1½ κούπας κατεψυγμένα μπιζέλια

¾ κούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

¼ κούπας φέτα τριμμένη

¼ κούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Βάλτε τον ζωμό να βράσει σε μία κατσαρόλα. Βάλτε το ρύζι και αφήστε το να σιγοβράζει για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τα μπιζέλια και ανεβάστε πάλι την θερμοκρασία και αφήστε το να πάρει μία βράση. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το ριζότο μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια και το υγρό να απορροφηθεί από το ρύζι.

2.Βγάλτε το από την φωτιά και έτσι όπως θα είναι ζεστό προσθέστε τα κρεμμυδάκια, την φέτα, την μέντα και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το ριζότο για 5 λεπτά να δέσει.