Tέλος η δίαιτα: Τα πιο λαχταριστά γλυκά για το γιορτινό τραπέζι

Ερμιόνη Σαρρή
Tέλος η δίαιτα: Τα πιο λαχταριστά γλυκά για το γιορτινό τραπέζι

... κανείς δε θα τους αντισταθεί

Οι γιορτές χαρακτηρίζονται από πολύ φαγητό και υπερβολές. Τα σπίτια γεμίζουν από λιχουδιές και πολλούς μα πολλούς φίλους και συγγενείς. Ιδιαίτερα αν κάποιο μέλος της οικογένειας σας γιορτάζει μέσα στις επόμενες ημέρες τότε οι καλεσμένοι δε σταματούν ποτέ. Και τότε έρχεται το μεγαλύτερο πρόβλημα μιας νοικοκυράς. Τι θα μαγειρέψει. Επειδή, όμως εμείς είμαστε του... γλυκού ( μπορούμε να ζήσουμε μόνο με γλυκά να πούμε την αλήθεια), βρήκαμε τα πιο εύκολα και πρωτότυπα γλυκά να φτιάξετε φέτος τις γιορτές.


Για να γλιτώσετε, λοιπόν, κάποιες ώρες μέσα στην κουζίνα εμείς σας προτείνουμε μερικά γλυκά τα οποία μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο μπουφέ σας και να αφήσετε τους καλεσμένους σας να τα γευτούν πριν ή μετά το φαγητό. Το μέγεθός τους πιστέψτε μας, βοηθάει και στις δύο περιπτώσεις.

Ομπρέλα από... τρουφάκι:

Για περίπου 60 τρουφάκια θα χρειαστείτε
• 453 γρ. γλυκόπικρα τσίπς σοκολάτας
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 3 κ.σ. καφέ
• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

adorable-christmas-cake-balls

Επικαλύψτε τα με λευκή σοκολάτα ( να είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικα) και χρωματιστή τρούφα. Μόλις είναι έτοιμα τοποθετήστε πάνω στο καθένα ένα γλειφιτζούρι σε σχήμα μπαστουνιού και η ομπρέλα σας είναι έτοιμη.

Μarshmallows με σοκολάτα:

i-WP7Wtw9-M

Πιο εύκολα και πιο γρήγορα γλυκά δε θα βρείτε για φέτος. Επιλέξτε τα marshmallows που σας αρέσουν και επικαλύψτε τη μισή τους επιφάνεια με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με χρωματιστή τρούφα (για να είναι πιο γιορτινά) ή με τρίμμα μπισκότου. Μπορείτε, τέλος, να χρησιμοποιήσετε την ίδια ιδέα με τα γλειφιτζούρια και να κάνετε τους καλεσμένους σας να τρίβουν τα μάτια τους.

Sandwich μπισκότου:

christmas-desserts-peppermint-chocolate-whoopie-pies


Είτε φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα είτε προτιμήσετε για πιο γρήγορη λύση αυτά της αγοράς, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Τοποθετήστε ανάμεσα στα σοκολατένια (ή μη) μπισκότα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ύστερα πασπαλίστε τα με ό,τι βάλει η φαντασία σας. Τριμμένη καραμέλα, μαρμελάδα ή τρούφα θα τα κάνουν ακόμα πιο ευφάνταστα και λαχταριστά.

Εορταστικά cupcake

christmas-cupcakes-1


Και ποια από εσάς δεν έχει δοκιμάσει τις μαγειρικές της ικανότητες φτιάχνοντας το συγκεκριμένο γλύκισμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σας επιτρέπει να τα στολίσετε όπως ακριβώς σας αρέσει. Εμείς πάντως σας προτείνουμε λίγη σοκολάτα γάλακτος και στην κορυφή μία καραμέλα στα χρώματα των ημερών.

Μπισκότα καρδιάς:

tumblr mv11dazxVn1sjwvlio1 500


Η συνταγή γνωστή και εύκολη. Απλά αυτή τη φορά πρέπει να τους δώσετε το σχήμα της αγάπης ( άλλωστε αυτές τις ημέρες όλοι μας μοιράζουμε αγάπη απλόχερα) και να τα επικαλύψετε με ζεστή μαύρη ή λευκή σοκολάτα. Ενώ είναι ακόμα ζεστή η σοκολάτα τονίστε το σχήμα της είτε με τα μπαστούνια είτε με χρωματιστή πάστα ζαχαροπλαστικής. Μην είναι τόσο απλά, μέρες που είναι.Μία άλλη ιδέα είναι να τα φτιάξετε σε τριγωνικό σχήμα και να τα κάνετε να μοιάζουν με μικρά... δεντράκια.

xmasDesserts 1

Να ξέρετε πως όλοι θα σας συγχαρούν για τη... φαντασία σας (και το ταλέντο σας)

Διαβάστε ακόμα:

Τα πιο λαχταριστά ζεστά ροφήματα των Χριστουγέννων. Εσείς θα αντισταθείτε;

Φέρε τα Χριστούγεννα! Φτιάξε τα πιο νόστιμα... Santa cupcakes!