Τα πιο όμορφα και πανεύκολα πιγκουινάκια για το γιορτινό τραπέζι σας!

Βιβή Αγγελάκη
Τα πιο όμορφα και πανεύκολα πιγκουινάκια για το γιορτινό τραπέζι σας!

Κλέψτε τις εντυπώσεις χωρίς να κουραστείτε καθόλου, με λίγα υλικά!

Λατρεύω τις εύκολες συνταγές με ένα –θα τολμήσω να το πω- υλικό, που πραγματικά μπορεί να είναι της τελευταίας στιγμής αλλά κλέβουν την παράσταση! Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για οικογενειακά τραπέζια και ιδιαίτερα αυτών των ημερών, που οι καλοί μας φίλοι και συγγενείς θα έρθουν να γευτούν τα γιορτινά εδέσματά μας (και φυσικά να τα κρίνουν)! Αυτές τις ημέρες , λοιπόν, ψάχνοντας μανιωδώς για τέτοιου είδους συνταγές που πραγματικά θα εντυπωσιάσουν αρχικά με την εμφάνισή τους και έπειτα με τη γεύση τους, βρήκα αυτά τα πανέμορφα πιγκουινάκια που πραγματικά ταιριάζουν γάντι με τον καιρό αυτές τις ημέρες και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστείτε :

Αυγά (ανάλογα με το πόσα πιγκουινάκια θέλετε να φτιάξετε)
1 καρότο
Πιπέρι
1 μελιτζάνα (τη φλούδα της- μπορείτε να κρατήσετε τη γέμιση της μελιτζάνας για τα άλλα γιορτινά φαγητά)
Οδοντογλυφίδες (κόψτε περίπου 1 cm από το τέλος τους)
Μαχαίρι με μια πολύ έντονη και λεπτή λεπίδα

1

Η προετοιμασία θα σας πάρει λίγα λεπτά!

Βράστε τα αυγά αρκετά λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά. Αφού τα αφήσετε να κρυώσουν, αφαιρέστε το κέλυφός τους και κόψτε τα στην άκρη από τη μια πλευρά έτσι ώστε να μπορούν να «κάθονται» στο πιάτο που θα τα σερβίρετε!

Καθαρίστε το καρότο και κόψτε μακριές ορθογώνιες λωρίδες. Πάνω τους τώρα χαράξτε με το μαχαίρι σας (καλό θα ήταν να έχει λεπτή μύτη)το ράμφος και τα ποδαράκια. Αν δεν μπορείτε να σχηματίσετε τα μικρά κοψίματα στο ράμφος και τα πόδια όπως στην εικόνα, μην ανησυχείτε. Απλά κόψτε το καρότο λεπτές μικρές ορθογώνιες λωρίδες .Φροντίστε να είναι κάπως μακριές γιατί θα πρέπει να στερεωθούν μέσα στο αυγό.

2

Στη φλούδα τώρα της μελιτζάνας, με τη βοήθεια του λεπτού μαχαιριού σας το σχήμα μιας σταγόνας (στρογγυλεμένο στη μια άκρη και πιο μυτερό στην άλλη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία)! Προσέξτε να είναι λεπτό το στρώμα φλούδας που θα κόψετε! Τυλίξτε το γύρω από αυγό (στο πάνω μέρος του) φροντίζοντας το μυτερό άκρο να βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου του .Αφού πετύχετε το ιδανικό σχήμα, χρησιμοποιήστε το ως πρότυπο και για τα υπόλοιπα!

PicMonkey Collage 3

Για να σχηματίσετε τα φτερά στη φλούδα της μελιτζάνας, θα πρέπει να προσέξετε να είναι παχύτερα στην κορυφή τους , ώστε να μπορείτε να στερεώσετε στην άκρη τους(εσωτερικά) μια οδοντογλυφίδα και λεπτότερα προς τα κάτω. Και πάλι, μπορείτε να σχηματίσετε το ένα φτερό και με τη βοήθειά του να φτιάξετε τα υπόλοιπα.

PicMonkey Collage4

Στερεώστε τα φτερά στο σώμα με μικρές οδοντογλυφίδα στο πίσω μέρος, που δε θα φαίνονται στην πάνω όψη της φλούδας! Τοποθετήστε το ράμφος και τα πόδια με ή χωρίς τη βοήθεια οδοντογλυφίδας(περνώντας την οδοντογλυφίδα εσωτερικά του καρότου) στο αυγό.

5

Με την άκρη της οδοντογλυφίδας κάντε δύο μικρές τρύπες στη θέση των ματιών για να τοποθετήσετε πιο εύκολα το πιπέρι.

6


Είναι έτοιμα! Τα πιο χαριτωμένα, εύκολα, ανέξοδα και φυσικά υγιεινά πιγκουινάκια σας, θα κλέψουν την παράσταση στο γιορτινό σας τραπέζι!

7A

πηγή:pinterest