Kοκκινιστό κριθαράκι με μοσχάρι: Η πιο νόστιμη παραλλαγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Kοκκινιστό κριθαράκι με μοσχάρι: Η πιο νόστιμη παραλλαγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Η ιδανική επιλογή για Κυριακή μεσημέρι

Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν έχουν συνδέσει τα μεσημέρια της Κυριακής με την πατροπαράδοτη και φυσικά πεντανόστιμη μανέστρα. Πρόκειται για το κλασικό κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι, το οποίο είναι κατεξοχήν ελληνικό φαγητό, και φυσικά λατρεύεται από όλη την οικογένεια. Αν λοιπόν θέλετε αυτή την Κυριακή, να εντυπωσιάσετε την μαμά σας, με τις μαγειρικές σας ικανότητες, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε βήμα βήμα τις οδηγίες μας, και να φτιάξετε μία ακόμα πιο νόστιμη παραλλαγή, με τη συνταγή που σας έχουμε παρακάτω.

Υλικά για 2 άτομα:

1 κούπα κριθαράκι

3 κούπες νερό

1 κονσέρβα χυμό ντομάτας

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους

170 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

2 κουταλιές της σούπας μυζήθρα

Εκτέλεση:

Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό και το χυμό ντομάτας και αφήστε να βράσουν. Παράλληλα, σoτάρετε το κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο, και στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Aφήστε για λίγα μόνο λεπτά. Στη συνέχεια, στην κατσαρόλα με το νερό και το χυμό ντομάτας, προσθέστε το κριθαράκι σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύετε. Όταν η μεγαλύτερη ποσότητα νερού απορροφηθεί, προσθέστε τον κιμά, χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε την κατσαρόλα με μία πετσέτα για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, σερβίρετε στα πιάτα, αφού λίγο πριν έχετε προσθέσει από πάνω τριμμένη μυζήθρα. Καλή σας όρεξη.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πιο διαιτητικά chips φτιάχνονται από... μήλο!

Γλυκάκι κανείς; Συνταγή για πεντανόστιμο - λαχταριστό banoffee!

Ομελέτα σαν αυτή... δεν έχετε ξαναφάει: Φτιάξτε τη και θα μας θυμηθείτε

To πιο συγκλονιστικό ρολό κοτόπουλο ever: Η συνταγή αυτή θα σας μείνει αξέχαστη

Πένες αραμπιάτα: Δοκιμάστε αυτή την εύκολη, αλλά πεντανόστιμη, συνταγή!