Μπακαλιάρος αλά σπετσιώτα: Υποδεχτείτε την 25η Μαρτίου με την πιο λαχταριστή συνταγή!

Μπακαλιάρος αλά σπετσιώτα: Υποδεχτείτε την 25η Μαρτίου με την πιο λαχταριστή συνταγή!

Ένα πιάτο που συνδυάζει τον κλασικό μπακαλιάρο, με μία από τις πιο συγκλονιστικές παραλλαγές του

Εδώ και πολλά χρόνια καθιερωμένος ο μπακαλιάρος, μας συνοδεύει πάντοτε τη γιορτινή μέρα της 25ης Μαρτίου. Και μπορεί συνήθως να απολαμβάνουμε το γευστικό αυτό ψάρι, στην πιο κλασική και παραδοσιακή εκδοχή του, με σκορδαλιά, ωστόσο εμείς σου έχουμε μία διαφορετική συνταγή, για να καταφέρεις να κάνεις το τραπέζι σου να ξεχωρίζει ακόμα και αυτή τη μέρα, χρησιμοποιώντας τον, ωστόσο, ως βασικό υλικό του φαγητού σου. Ο μπακαλιάρος αλά σπετσιώτα είναι ένα διαφορετικό και εξίσου γευστικό πιάτο, ενώ ταυτόχρονα υγιεινό, που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν καλεσμένο σου... ασυγκίνητο.


Τα υλικά:


-Μπακαλιάρος (1200-1500 γρ.)
-½ φλιτζάνι κρασί λευκό
-¾ φλιτζανιού λάδι
-Χυμός ενός λεμονιού
-1 κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-Ντοματοχυμός
-1 ντομάτα σε φέτες
-Μαϊντανός
-Τριμμένη φρυγανιά
-Ρίγανη
-Δάφνη
-Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση:
1.Φτιάχνουμε ένα μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά, τη μια σκελίδα σκόρδο και τον μαϊντανό, και πανάρουμε με αυτό τις φέτες του μπακαλιάρου, από τη μία του πλευρά.


2.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας, με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λάδι, το κρασί, το λεμόνι και τα μυρωδικά για 10'.


3.Στη συνέχεια, αδειάζουμε τη σάλτσα αυτή σε ένα ταψί, ενώ πάνω της απλώνουμε τις φέτες μπακαλιάρου (τοποθετώντας από την πάνω μεριά την πλευρά με την κρούστα φρυγανιάς).


4.Προσθέτουμε πάνω στις φέτες του μπακαλιάρου, φέτες φρέσκιας ντομάτας, και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.


5.Σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο

Φανταστικός σολομός με μέλι και τζίντζερ!

Σολομός ψητός με κρούστα βοτάνων και πουρέ πατάτας

Καλαμαράκια με σπανάκι σαν φρικασέ

Γλυκοπικάντικο χταπόδι σε φωλιά από chips πατάτας