Όχι, δεν είναι παγωτό! H πίτσα αυτή θα ξετρελάνει και εσάς και τα... παιδιά σας (video)

Ερμιόνη Σαρρή
Όχι, δεν είναι παγωτό! H πίτσα αυτή θα ξετρελάνει και εσάς και τα... παιδιά σας (video)

Τέλεια ιδέα ακόμη και για πάρτι

Πλησιάζει το Σαββατοκύριακο και όλο και κάποιος φίλος θα περάσει από το σπίτι. Η εύκολη λύση πάντα είναι να σηκώσετε το τηλέφωνο, να καλέσετε την κοντινή πιτσαρία και να δώσετε την παραγγελία σας. Όχι, αυτή τη φορά θα κάνετε τη διαφορά και θα φτιάξετε εσείς την πιο νόστιμη και πρωτότυπη πίτσα του καλοκαιριού. Μη σας πούμε, πως αν το μάθει και η πιτσαρία, θα σας καλέσει ο υπεύθυνος για να του μεταλαμπαδεύσετε τα μυστικά της κουζίνας σας.

Η συγκεκριμένη πίτσα με την πρώτη ματιά σας φαίνεται δύσκολη- σχεδόν ακατόρθωτη-, αλλά σας υποσχόμαστε ότι είναι πάρα πολύ απλή. Τόσο οι ενήλικοι, όσο και τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη γεύση και το κονιώδες σχήμα της. Μοιάζει με παγωτό, αλλά τελικά είναι... πίτσα.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 3 1/2 έως 4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 φάκελο μαγιά
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό (χλιαρό)
  • 2 κ.σ συν 2 κ.γ ελαιόλαδο, διαιρούμενο

Γέμιση:

  • Τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο
  • Σάλτσα ντομάτα για πίτσα
  • Πεπερόνι (προαιρετικά)
  • Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • Βασιλικός
Pizza-Cones-Recipe 9b706

Εκτέλεση:

Ρίξτε μέσα σε ένα μίξερ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίστε να τα ανακατεύετε. Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτετε σιγά σιγά το νερό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το κάνετε μία μεγάλη μπάλα και το τοποθετείτε σε ένα ζεστό μέρος (π.χ φούρνο) για περίπου μία ώρα. Η ζύμη με αυτόν τον τρόπο θα διπλασιαστεί(θα φουσκώσει στη γλώσσα των σεφ).

Μόλις περάσει η απαιτούμενη ώρα, ρίξτε λίγο αλεύρι πάνω σε μία επιφάνεια και τοποθετήστε πάνω τη ζύμη σας. Έπειτα, χωρίστε τη σε δύο ίσα κομμάτια και καλύψτε το καθένα με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τα για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.

Αν δεν έχετε ειδικά πλαστικά που μοιάζουν με χωνάκια παγωτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαρό αντικείμενο που έχει αυτό το σχήμα, απλά με ένα πινέλο λαδώστε τα για να μην κολλήσει πάνω τους η ζύμη.

Μόλις, λοιπόν, η ζύμη είναι έτοιμη, απλώστε την σε μία επίπεδη επιφάνεια και χωρίστε την σε μεγάλα ίσα κομμάτια. Τυλίξτε την γύρω από τα κονιώδη αντικείμενα που θα έχετε και τοποθετήστε τα στο φούρνο στους 180-200° C. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν (8-10 λεπτά περίπου), βγάλτε τα από το φούρνο και αφαιρέστε τις φόρμες.

Για τα υπόλοιπα θα σας βοηθήσει αρκετά το παρακάτω βίντεο:

{youtube}Kx4Zxw9sU0o{/youtube}

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε ακόμη:

Βαρεθήκατε τα κλασικά σάντουιτς; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!

Αυτή η σαλάτα έχει όλα όσα θες: Είναι δροσιστική, χορταστική και πεντανόστιμη

Φρέσκια σαλάτα για όλη την εβδομάδα: Δείτε το τρικ που θα σας λύσει τα χέρια