Μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι

Μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι

Το κλασσικό όσπριο της νηστείας σε μία πιο γευστική εκτέλεση για να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και πιο νόστιμο από τα συνηθισμένα. Η αλήθεια είναι πως μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής προσθέτοντας τα δικά σας υλικά.

Υλικά

2 κουτ. γλυκού αλάτι

2½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ρύζι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλο πράσινο πιπεριά ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κονσέρβες μαύρα φασόλια (αστράγγιστα)

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

2 κουτ. ξίδι από κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

¼ κουτ. γλυκού κύμινο

Εκτέλεση

1.Σε μία κατσαλόρα βάλτε 4 κούπες νερό, 1 κουταλιά αλάτι και λίγο ελαιόλαδο να βράσουν. Όταν πάρει βράση βάλτε το ρύζι και αφήστε το σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

2.Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίστε προσθέτοντας τα φασόλια, το ζωμό κότας, το ξίδι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, κύμινο και το αλάτι. Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης. Βάλτε το μείγμα με τα φασόλια στην κατσαρολίτσα με το ρύζι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Σερβίρεται ζεστό.