Η σαλάτα που αξίζει να δοκιμάσεις: Σπανάκι με αβγό και μπέικον!

Ερμιόνη Σαρρή
Η σαλάτα που αξίζει να δοκιμάσεις: Σπανάκι με αβγό και μπέικον!

Τέλεια ιδέα για να ξεκινήσεις να τρως σπανάκι

Θέλεις να φας κάτι ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα να χορτάσεις κιόλας. Οι σαλάτες, λοιπόν, είναι η καλύτερη επιλογή για να καταφέρεις να διώξεις το αίσθημα της πείνας, να μειώσεις τις θερμίδες που θα καταναλώσεις και πάνω από όλα να μείνεις ελάχιστα λεπτά μέσα στην κουζίνα.

Δες, λοιπόν, τη συνταγή για μία από τις πιο λαχταριστές σαλάτες του καλοκαιριού και δοκίμασέ την άμεσα!

Υλικά:

  • 2-3 αβγά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Ξίδι βαλσάμικο
  • πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκο φρυγανιά
  • Μπέικον
2379b278 salad2.xxxlarge 6e1a4

Εκτέλεση:

  1. Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό και άφησε τα αβγά να σιγοβράσουν για 9 λεπτά περίπου. Έπειτα, ακούμπησέ τα σε κάποιο ασφαλές μέρος και άφησέ τα να κρυώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, μπορείς ταυτόχρονα να μαρινάρεις το κρεμμύδι με το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Πρόσθεσε έπειτα τη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο για να τους δώσεις γεύση. Τέλος, ρίχνεις το μπέικον και το αφήνεις μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνεις το σπανάκι και το αφήνεις να πάρει μία βράση. Μόλις τα φύλλα του μαραθούν, τοποθέτησέ του στο μπολ της σαλάτας και πρόσθεσε και το μείγμα του μπέικον.
  4. Καθάρισε τα αβγά, κόψε τα σε μικρό μέγεθος και τοποθέτησέ τα στην άκρη του πιάτου σου.