Tραγανοί, πεντανόστιμοι αυγοκεφτέδες
QUEEN.GR
Βγάλτε τον κιμά, βάλτε αυγό και έχετε μία από τις νοστιμότερες, εναλλακτικές συνταγές για κεφτέδες.
Μια συνταγή για κεφτέδες που έχει όμως σαν κύριο συστατικό, αντί για κρέας, το αυγό και προσφέρει μια εναλλακτική νοστιμιά στο συνηθισμένο πιάτο. Συνοδεύστε την με δροσερή σαλάτα και παγωμένη μπύρα και έχετε ένα γρήγορο και γευστικό ορεκτικό για κάθε στιγμή.
Υλικά
5 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
5 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί μόνο την ψίχα ψιλοτριμμένη
5 κουταλιές γάλα φρέσκο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν.
3. Στο μείγμα των αυγών προσθέτετε με την σειρά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι: το γάλα, το αλατοπίπερο, το λάδι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τριμμένο ψωμί και στο τέλος το μείγμα του αλευριού. Θα πρέπει να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός.
4. Καίτε το λάδι και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι.
5. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά και τους σερβίρετε ζεστούς.