Πίτα με φράουλες

Πίτα με φράουλες

Τόσες διαφορετικές πίτες υπάρχουν, γιατί να μην υπάρχει και μία που θα είναι γεμάτη με το κλίμα της άνοιξης; Αυτή η φραουλόπιτα θα γίνει το αγαπημένο σας ανοιξιάτικο γλυκό, και, παρά το ότι θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια από όση δύναται να καταβάλει η μέση τεμπέλα, στη πραγματικότητα είναι μια αρκετά απλή συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Υλικά

Ζύμη
2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ ποτήρι αραβοσιτέλαιο
½ ποτήρι χλιαρό νερό
λίγο αλάτι

Γέμιση
500γρ. φράουλες
¾ ποτηριού ζάχαρη
χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανοίγετε μια λακούβα και προσθέτετε το λάδι. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και προσθέτετε το νερό. Ζυμώνετε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
2.Πλένετε τις φράουλες και τις βάζετε σε άλλο μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αναμιγνύετε καλά.
3.Μοιράζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε δύο φύλλα. Βάζετε σε πυρέξ το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Τρυπάτε ελαφρά με πιρούνι σε 5-6 σημεία και αλείφετε με κρόκο αυγού.
4.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.