Αυτό το κέικ με mango πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό το κέικ με mango πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Εξωτικό και ελάχιστα γλυκό

Εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν έχουμε μπει κι επίσημα στην άνοιξη μιας και στης 20 Μαρτίου είχαμε εαρινή ισημερία. Ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος και σύμφωνα με τις προβλέψεις και αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι σύμμαχος μας.

Επειδή όμως δεν φτάνει μόνο ο καιρός, παρακάτω σου δίνουμε την απόλυτη συνταγή για κέικ mango που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο οπωσδήποτε. Και μόνο που έχει αυτό το απίστευτα νόστιμο εξωτικό φρούτο αξίζει να ξοδέψεις λίγο από τον χρόνο σου, προκειμένου να την ετοιμάσεις.

Μπορεί να μην ακούγεται τόσο δελεαστικό, όσο το κέικ σοκολάτας, είναι όμως ελάχιστα γλυκό και σε συνδυασμό με την διατροφή που κάνεις είναι το απόλυτο σνακ του Σαββατοκύριακου.

Υλικά για το κέικ:
2 1/4 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι για κέικ
3/4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3/4 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
1 κ.γ βανίλια
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ, αναμίξτε μαζί τα ξηρά συστατικά. Στο μπολ του μίξερ ανακάτεψε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, προσθέτοντας και τη βανίλια.

Στη συνέχεια ρίξε στο μπολ λίγο από το μείγμα των ξηρών συστατικών μαζί με λίγο από το γάλα χτυπώντας καλά. Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα στέρεα συστατικά σου και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε το στη στρογγυλή φόρμα που έχεις και ψήσε για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο κόψε το κέικ στη μέση και τοποθέτησε το ένα κομμάτι σε μία πιατέλα. Άπλωσε από πάνω την κρέμα mango (θα δεις παρακάτω πως θα τη φτιάξεις) που έχεις ετοιμάσει και στη συνέχεια βάλε το δεύτερο κομμάτι κέικ, επαλείφοντας επίσης με κρέμα και γαρνίροντας με νιφάδες καρύδας.

 2131371 1490297095.640x0c

Υλικά για την κρέμα mango:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κ.σ ζάχαρη
1 ½ φλιτζανιού mango σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Βάλε στο μίξερ και χτύπα την κρέμα γάλακτος και αφού γίνει αφράτη πρόσθεσε τη ζάχαρη. Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να σφίξει και να διαλυθεί η ζάχαρη και πρόσθεσε τα κομματάκια mango.

Υλικά για την κρέμα επάλειψης:
220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Πρόσθεσε την πρέζα αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη. Ανακάτεψε τα για λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και κάνε την επάλειψη στο κέικ σου. Αν θες μπορείς να το διακοσμήσεις με νιφάδες καρύδας.

Θα ξετρελαθείς, στο υπογράφουμε!