Island salad: Λίγο πριν τις διακοπές στο νησί, δοκίμασε αυτή τη σαλάτα με ντομάτα, φέτα & σπαράγγια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Island salad: Λίγο πριν τις διακοπές στο νησί, δοκίμασε αυτή τη σαλάτα με ντομάτα, φέτα & σπαράγγια

Ίσως κλείσεις από τώρα τα εισιτήρια των διακοπών σου

Η άνοιξη είναι αυτή η εποχή του χρόνου που σε εμπνέει να δημιουργείς στην κουζίνα σου, τις πιο όμορφες, ευφάνταστες και γευστικές σαλάτες. Μέσα από αυτή τη στήλη θα έχεις δει ουκ ολίγες φορές συνταγές για το πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες και εξωτικές σαλάτες.

Σήμερα θα δεις πως μπορείς να φτιάξεις την πιο ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή ταυτόχρονα σαλάτα με ντομάτα, σπαράγγια, φέτα και σάλτσα vinaigrette, γιατί μην ξεχνάς οι διακοπές στο νησί είναι πιο κοντά από ποτέ.

3b48aecad5fdddb5ca1427649276abb9

Να τι θα χρειαστείς:

Για τη σως vinaigrette:
6 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
2 κ.γ μέλι
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα:
2 κιλά φρέσκα σπαράγγια (κατά προτίμηση μεσαίο πάχος), με κομμένες τις σκληρές άκρες
1 πακέτο τοματίνια κομμένα στη μέση
2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια και ψημένα
1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε το ξύδι να βράσει σε χαμηλή φωτιά (περίπου 3 λεπτά) μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο βγάλε το από τη φωτιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το σκόρδο και ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο μεταξύ έχεις ήδη βάλει τα σπαράγγια να βράζουν για τέσσερα με πέντε λεπτάκια. Μόλις βράσουν, στράγγιξε τα και μετέφερε τα σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Κράτησε τα για 10 δεύτερα και σκούπισε τα πολύ καλά. Πάρε μία μεγάλη μπολιέρα και ρίξε μέσα τα σπαράγγια, τη ντομάτα και τη σάλτσα vinaigrette. Πρόσθεσε από πάνω την τριμμένη φέτα, αλάτι πιπέρι και απόλαυσε τη, ταξιδεύοντας -έστω και νοητά- στις Κυκλάδες.