Είσαι και εσύ μακαρονού; Αν ναι, δοκίμασε αυτή τη μακαρονάδα με σκόρδο και λευκό κρασί ASAP

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι και εσύ μακαρονού; Αν ναι, δοκίμασε αυτή τη μακαρονάδα με σκόρδο και λευκό κρασί ASAP

Όλοι οι spaghetti lovers ενωθείτε!

Νομίζω, πως έχει έρθει η ώρα να παραδεχτείς κάτι που καταβάθος μέσα σου το ξέρεις και εσύ η ίδια. Τα μακαρόνια –σε όλες τους τις εκδοχές- είναι το κορυφαίο φαγητό που έχει εμπνευστεί ο ανθρώπινος νους. Πότε με κιμά, πότε με σάλτσα, πότε με αλλαντικά και κρέμα γάλακτος (aka καρμπονάρα), είναι ένα γεύμα που δεν λείπει από το εβδομαδιαίο γεύμα ενός νοικοκυριού.

Ένα μεγάλο θετικό του εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμα είναι και το γεγονός, πως μαγειρεύονται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γι’ αυτό άλλωστε είναι και το εθνικό φαγητό των φοιτητών.

Σήμερα λοιπόν, που είναι προ-Παρασκευή βρήκαμε για σένα την πιο νόστιμη συνταγή για μακαρόνια την οποία πρέπει να δοκιμάσεις ASAP. Τι θα έλεγες λοιπόν να μαγειρέψεις μακαρονάδα με σάλτσα από σκόρδο, λευκό κρασί και θυμάρι;

Να τι θα χρειαστείς:

ένα πακέτο μακαρόνια
το χυμό και το ξύσμα από δύο μεγάλα λεμόνια
2 κ.σ ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ αλατισμένο βούτυρο
φύλλα φρέσκου θυμαριού (και λίγο παραπάνω για το γαρνίρισμα)
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (και λίγο παραπάνω για το γαρνίρισμα)

c897ccc77b3a23731ce66d98de56a9ff

Εκτέλεση:

Βάλε νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίξε μέσα τα μακαρόνια να βράσουν (για ένα λεπτό λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία). Πριν στραγγίξεις τα μακαρόνια φύλαξε ένα φλιτζάνι από το νερό, καθώς θα το χρειαστείς αργότερα.

Λιώσε το σκόρδο, ξύσε και στύψε τα λεμόνια και πρόσθεσε το χυμό σε ένα μικρό δοχείο. Σε ένα μικρό τηγανάκι ζέστανε το ελαιόλαδο για πέντε περίπου λεπτά και μόλις «καεί» πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Στην συνέχεια πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και το κρασί και ανακάτευε συνεχώς σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου 5 λεπτάκια. Πρόσθεσε αλάτι-πιπέρι.

Στη συνέχεια πρόσθεσε 2 κ.σ από το νερό που είχες κρατήσει από τα μακαρόνια, μαζί με το βούτυρο και άφησε το μέχρι να λιώσει. Ρίξε τα μακαρόνια μέσα στο τηγανάκι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τη παρμεζάνα. Στη συνέχεια ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας (τη φορά) από το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών. Δοκίμασε και αν χρειάζεται πρόσθεσε περισσότερο αλάτι κα πιπέρι.

Σέρβιρε σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω παρμεζάνα και όσο θυμάρι θέλεις. Δοκίμασε και ξεκίνα να γλείφεις τα δάχτυλα σου πριν καν τελειώσεις το γεύμα σου.