Mermaid Toast: Αυτό το τοστ δε μοιάζει με όλα τα άλλα (αλλά είναι γευστικότατο)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Mermaid Toast: Αυτό το τοστ δε μοιάζει με όλα τα άλλα (αλλά είναι γευστικότατο)

Μήπως βγαίνει και σε unicorn;

Αυτό το τοστ θα το λατρεύαμε όπου και να το βλέπαμε ακόμα και αν δεν μπορούσαμε να το φάμε και ήταν διακοσμητικό. Έχεις καταλάβει πως έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία σε ότι έχει να κάνει με μονόκερους και γοργόνες, είτε αυτό είναι κάποιο trend σε νύχια-μαλλιά, είτε σε κάποιο φαγητό.

Ήταν λοιπόν σίγουρο, πως ο έρωτας μας με το συγκεκριμένο τοστ θα ήταν κεραυνοβόλος. Αυτό όμως δεν είναι ένα απλό τοστ, είναι ένα σνακ το οποίο θα σε μαγέψει –κυριολεκτικά και μεταφορικά-. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως τα πιάτα που μας τραβάνε πάντα την προσοχή είναι αυτά που έχουν τα πιο πολλά χρώματα.

«Τα mermaid και unicorn φαγητά είναι μία μορφή διαφυγής. Νομίζω πως οι άνθρωποι μερικές φορές θέλουν απλά να δουν κάτι πολύχρωμο και φαντεζί», αναφέρει ο εμπνευστής αυτού το τοστ και συνεχίζει, «Το mermaid τοστ είναι ένα απλό τοστ με σπυρουλίνα και τυρί κρέμα που έχει εμποτιστεί με χλωροφύλλη. Δεν σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένα, απλά από λάθη πολλές φορές πάντα γίνονται τα πιο όμορφα πράγματα.

68dff17c78909a3bfc0740e86553f954

Εάν θέλεις κι εσύ να το φτιάξεις και να γευστείς αυτό το υπέροχο, πολύχρωμο, γοργονέ τοστ να τι θα χρειαστείς:

-τυρί κρέμα
-σκόνη σπιρουλίνας
-μία σταγόνα υγρής χλωροφύλλης
-ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί

b3e6d45797f71f34382d293c735507bf

Ο τρόπος για να το φτιάξεις είναι λίγο tricky, μιας και το όλο concept του τοστ είναι κάπως πειραματικό. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις πολύ μικρές ποσότητες χλωροφύλλης και σπιρουλίνας στο τυρί κρέμα και να το ανακατέψεις και να δεις τι χρώμα θα πάρει. Αν το θέλεις πιο έντονο ή πιο βαθύ το χρώμα, τότε προσθέτεις σιγά-σιγά κι άλλα υλικά μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για γαρνιτούρα ή για πιο χρωματιστό αποτέλεσμα μπορείς επίσης να προσθέσεις κομμάτια από αβοκαντο ή ακόμη και πολύχρωμη τρούφα. Αν θέλεις να πετύχεις και κάποιο άλλο χρώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Να σου πούμε επίσης πως τα mermaid tost είναι το απόλυτο Instagram trend το τελευταίο διάστημα.