Ριζότο με καστανό ρύζι και γαρίδες για καλοκαιρινά βράδια με την παρέα σου!

Ερμιόνη Σαρρή
Ριζότο με καστανό ρύζι και γαρίδες για καλοκαιρινά βράδια με την παρέα σου!

Αγαπημένο πιάτο το ριζότο και ακόμη πιο αγαπημένο για αυτά τα βράδια που μαζεύεται όλη η παρέα για δείπνο στο μπαλκόνι. Αρκετά χορταστικό, απίστευτα νόστιμο και απλά πανεύκολο. Μην σε αγχώνει η λέξη ''γαρίδες'' καθώς μόλις το φαγητό σου είναι έτοιμο θα κατανοήσεις πως δε χρειαζόταν και ιδαιίτερα μαγειρική μαεστρία. Ώρα να βάλεις την ποδιά σου, λοιπόν!

Υλικά:

2 φλ. Γαρίδες μικρές καθαρισμένες

¾ φλ. καστανό ρύζι ή πλιγούρι

4 φέτες κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (για παράδειγμα, Fina)

2 φλ. ζωμό λαχανικών

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κ σ ελαιόλαδο

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

3 κ σ κουκουνάρι

Αλάτι, πιπέρι πάπρικα γλυκιά

2 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι ή το πληγούρι, το οποίο προηγουμένως έχουμε μουλιάσει σε νερό για 15 λεπτά (και στραγγίσει πολύ καλά).

Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το μισό ζωμό και τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν το ρύζι (ή το πλιγούρι)τραβήξει τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε τις γαρίδες, το κουκουνάρι και τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.

Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και τον άνηθο!

Extra tip:Μπορείς να προσθέσεις και λίγο βρασμένο καλαμπόκι!

Καλή όρεξη!