Μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα για να αντέξεις μία ακόμη Τετάρτη στο γραφείο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα για να αντέξεις μία ακόμη Τετάρτη στο γραφείο

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου

Εάν και αυτή η εβδομάδα σε βρίσκει στην Αθήνα και δη στο γραφείο σου μην στεναχωριέσαι γιατί σου έχουμε τη λύση για να ανταπεξέλθεις. Όχι δεν έχει καμία σχέση με γυμναστική ή κάποιου άλλου είδους διασκέδαση, αλλά με ένα από τα αγαπημένα μας φαγητα.

Κι επειδή είναι Τετάρτη και τις θέλουμε ακόμη δυο μερούλες για το Σαββατοκύριακο σου προτείνουμε να φτιάξεις και να δοκιμάσεις αυτή την υπέροχη μακαρονάδα. Θα μας πεις πως είναι ίσως λίγο βαριά για καλοκαίρι, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για μια μακαρονάδα, πόσο μάλλον όταν αυτή περιέχει κοτόπουλο και παρμεζάνα.

Να λοιπόν τι θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (μοιρασμένα)
μισό κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι
1 κγ. κόκκινο πιπέρι
αλάτι + πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
120γρ μοτσαρέλα
1 πακέτο μακαρόνια (εάν προτιμάς μπορεί να είναι και ολικής αλέσεως)

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις καεί το λάδι ρίξε μέσα το κοτόπουλο κόβοντας το με το πιρούνι σε κομμάτια για να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε και το σκόρδο και άφησε τα μαζί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίξε τα τοματίνια και την ντομάτα και πρόσθεσε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο που έχεις αφήσει στο φλιτζάνι, μαζί με το κρασί, το βαλσάμικο και μισό φλιτζάνι νερό. Άφησε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρις ότου η σάλτσα γίνει λίγο πηκτή. Ρίξε αλάτι και τα δύο πιπέρια και ανακάτεψε.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζεις από το νερό τους και τα αφήνεις μέσα στην κατσαρόλα. Μετέφερε τα μακαρόνια σε ένα ταψάκι ρίξε από πάνω τη σάλτσα με το κοτόπουλο και γαρνίρισε τα με βασιλικό, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.

Καλή σου όρεξη!