Αυτό το σάντουιτς δε θα θες να το μοιραστείς με ΚΑΝΕΝΑΝ!

Ερμιόνη Σαρρή
Αυτό το σάντουιτς δε θα θες να το μοιραστείς με ΚΑΝΕΝΑΝ!

Υλικά:

1 κουνουπίδι, κομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα

αλάτι και πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ακατέργαστα καρύδια

1 αυγό

1 φλιτζάνι μαγειρεμένο quinoa

φέτα, κομμένΗη σε φέτες

6 κομμάτια ψωμιού ολικής αλέσεως, φρυγανισμένα

Τζατζίκι ή γιαούρτι, μαρούλι και αγγούρι (για σερβίρισμα)

Σάλτσα τομάτας

1/2 φλιτζάνι ντομάτες κεράσι

1/2 φλιτζάνι μικτές ελιές

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό

Πρέζα των θρυμματισμένων νιφάδων κόκκινου πιπεριού

Greek Roasted Cauliflower Burgers with Pan Fried Feta and Tomato Olive Salsa 6

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Σε ένα φύλλο ψησίματος (αντικολλητικό χαρτί) , ρίξτε μαζί το κουνουπίδι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μετέφερε τα στο φούρνο και ψήσε τα για 15 λεπτά. Πρόσθεσε τα καρύδια και άφησέ τα στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάλε τα από το φούρνο και άστα να κρυώσει.

3. Ρίξε το κουνουπίδι και τα καρύδια σε έναν μίξερ, με το αυγό και το quinoa. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και γίνει κολλώδες. Χώρισέ το σε 6 κομμάτια (όπως κάνεις με τα μπιφτέκια) και αν ο χρόνος το επιτρέπει, τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

4. Εν τω μεταξύ, κάνε τη σάλτσα. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξε τις ντομάτες, τις ελιές, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βασιλικό, θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ένα τσίμπημα αλατιού και ανακάτεψέ τα πάρα πολύ καλά.

5. Βάλε πάνω στο μάτι το τηγάνι και άφησέ το να ζεσταθεί για ελάχιστο χρόνο. Ρίξε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις εκείνο κάψει, τοποθέτησε 2-3 κομμάτια του μείγματος και άφησέ τα να ψηθούν για περίπου 5-8 λεπτά. Τα αναποδογυρίζεις και ακολουθείς την ίδια διαδικασία. Σα να ψήνεις μπιφτέκια απλά είναι πιο αραιό το μείγμα οπότε χρειάζεται προσοχή όταν τα γυρίζεις πάνω στην φωτιά.

6. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και πρόσθεσε τις φέτες φέτας και μαγείρεψέ τις μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογύρισέ τις.

7. Τέλος, άπλωσε πάνω σε κάθε κομμάτι ψωμιού το τζατζίκι. Πρόσθεσε το μπιφτέκι, τη φέτα τηγανητή, τη σάλτσα και το αγγούρι. Προσθέστε το πάνω κομμάτι ψωμιού και μη δείξεις κανέναν οίκτο. Καλή όρεξη!