Στρόμπολι με καραμελωμένα κρεμμύδια και barbeque sauce

Ερμιόνη Σαρρή
Στρόμπολι με καραμελωμένα κρεμμύδια και barbeque sauce

Υλικά

Ζύμη πίτσας

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

1 κρεμμύδια κομμένο σε πολύ λεπτός λωρίδες

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Πρέζα αλάτι και πιπέρι

1/2 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο μικρό μπρόκολο

1 μεγάλο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο ή τεμαχισμένο, ή 2 μικρά

3/4 φλιτζάνι αγαπημένη σάλτσα μπάρμπεκιου sauce

1 φλιτζάνι τυρί γκούντα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ

1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Caramelized Onion and BBQ Chicken Strombolis 7

Εκτέλεση:

Περίπου 30 λεπτά προτού ετοιμαστεί η ζύμη της πίτσας σου, ξεκίνα τα κρεμμύδια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Έπειτα πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και άφησέ τα πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια, περίπου 5 λεπτά.

Ρίξε την μαύρη ζάχαρα και ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι τα κρεμμύδια να είναι χρυσαφένια (περίπου 20 λεπτά). Αφαίρεσε τα κρεμμύδια και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο μπρόκολο. Μαγείρεψέ τα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το μπρόκολο.

Πρόσθεσε το τεμαχισμένο ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.

Προσθέστε περίπου το ήμισυ της σάλτσας bbq και ρίξτε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.

Πιάσε τη ζύμη της πίτσας και διαίρεσέ την σε 4 μπάλες (ή 8 μικρότερες μπάλες για το μέγεθος των ορεκτικών). Σε μια μεγάλη επιφάνεια αλευριού, ρίξτε κάθε μπάλα πίτσας μέχρι να γίνεις ένας κύκλος(ή περίπου ένας κύκλο 6 ιντσών για το μέγεθος του ορεκτικού). Άλειψε κάθε κύκλο με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου και στη συνέχεια πασπάλισέ ίσες ποσότητες τυριού gouda και cheddar. Πρόσθεσε ίσες ποσότητες κομματιασμένου κοτόπουλου μπάρμπεκιου και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κολαντάρι και παρμεζάνα. Γέμισε τις δύο πλευρές της ζύμης και στη συνέχεια τύλιξέ τις, σφραγίζοντας τις άκρες μαζί πιέζοντας τη ζύμη με τα δάχτυλά σου.

Άλειψε τις κορυφές με λίγο αβγό και κάνε μερικές «χαρακιές» με ένα μαχαίρι.

Τοποθέτησέ τα στο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Caramelized Onion and BBQ Chicken Strombolis 10