Φθινοπωρινή vegeterian σούπα για τα πρώτα κρύα που έρχονται

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φθινοπωρινή vegeterian σούπα για τα πρώτα κρύα που έρχονται

Και θα νιώσεις πραγματικά πως είναι Φθινόπωρο

Οι σούπες είναι το ιδανικό γεύμα που μπορείς να φας όταν έξω κάνει κρύο ή όταν είσαι άρρωστη, είναι όμως και το καλύτερο που μπορείς να μαγειρέψεις όταν έχεις στερέψει πλήρως από ιδέες και γεύσεις.

Και μπορεί οι θερμοκρασίες που επικρατούν να μη θυμίζουν και πολύ πως βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο, όπως αυτή την vegetarian σούπα πρέπει να τη δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας.

Να τι θα χρειαστείς:
1 κ.γ ολόκληρους σπόρους κύμινου
1 κ.γ κόλιανδρο
1 κ.γ λάδι καρύδας
2 μικρά ασκαλώνια κομμένα (περίπου ¾ φλιτζανιού)
1 μέτριο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο (περίπου 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο)
1 μεσαίο μήλο, αποφλοιωμένο + ψιλοκομμένο
2 κ.σ φρέσκια ρίζα τζίντζερ, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα και συσκευασμένα χόρτα
300γρ γάλα καρύδας
2 κ.σ χυμό lime

Ζεσταίνεις ένα μεγάλο κατσαρολάκι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τους μέσα στο ξηρό δοχείο μέχρι να αφήσουν όλο το άρωμα τους (για περίπου 1 λεπτό). Αφαίρεσε τα μπαχαρικά από την κατσαρόλα, άλεσε τα και άφησε τα στην άκρη.

EASY VEGAN COCONUT GREEN SOUP RECIPE 2pp w1200 h1722

Βάλε το λάδι καρύδας στην κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει / ζεσταθεί για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα ασκαλώνια στην κατσαρόλα και μαγείρεψε τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή (περίπου 3 λεπτά). Πρόσθεσε το κολοκυθάκι, το σέλινο και το μήλο στην κατσαρόλα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το τζίντζερ, το αλεσμένο κύμινο και το κόλιανδρο στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.

Ρίξε τον ζωμό λαχανικών και συνέχισε να ανακατεύεις. Βάλε αλάτι και πιπέρι και άφησε τα να σιγοβράσουν ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κολοκυθάκι να γίνει πολύ τρυφερό (περίπου 10 λεπτά). Στην συνέχεια πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα χόρτα και το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Άφησε τα και πάλι να σιγοβράσουν μέχρις ότου τα λαχανικά αρχίσουν να μαραίνονται και να αλλάζουν χρώμα. Έπειτα αφαίρεσε την από τη φωτιά.

Ρίξε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και πολτοποίησε την. Μόλις είναι έτοιμη βάλε τη και πάλι στο κατσαρολάκι και άφησε τη να πάρει μία ακόμη βράση. Ρίξε τον χυμό lime και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλεις και σέρβιρε τη σε ένα βαθύ μπολ. Μπορείς να την γαρνίρεις κομμάτια αβοκάντο ή ψιλοκομμένο βασιλικό.