Αυτή η 10λεπτη συνταγή για μακαρονάδα, είναι η απάντηση στις βραδινές λιγούρες σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτή η 10λεπτη συνταγή για μακαρονάδα, είναι η απάντηση στις βραδινές λιγούρες σου

Και εύκολα και γρήγορα

Εάν ήσουν λάτρης και εθισμένος της κόκκινης σάλτσας στα μακαρόνια, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις στρατόπεδο. Φτιαγμένη με νιφάδες πιπεριού και βούτυρο, αντί για ελαιόλαδο (χρησιμοποιείς πολύ λιγότερο από το κανονικό), είναι πεντανόστιμη και αρκετά πικάντικη, αλλά μπορείς να την φτιάξεις σε χρόνο dt. Γιατί το βράδυ που σε πιάνουν οι λιγούρες σου σίγουρα δεν μπορείς -και δεν θες- να διαθέσεις πάνω από 10’ για να φτιάξεις κάτι να φας.

Να τι θα χρειαστείς:

μισό κιλό μακαρόνια
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλατισμένο βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοσέρ (aka χοντρό αλάτι)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει και πρόσθεσε 3 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher. Ρίξε τα ζυμαρικά και μαγείρεψε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ενώ τα μακαρόνια έχουν αρχίσει να μαγειρεύονται σε μία άλλη μικρότερη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις το πιπέρι και το σκόρδο και τα μαγειρεύεις μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σβήσε τελείως τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και κλείσε για λίγο το καπάκι. Γύρισε τη φωτιά σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίξε τα νερό που κράτησες στην άκρη. Άφησε τα να βράσουν για λίγο όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε αλάτι.

Μόλις είναι έτοιμο σβήσε τελείως τη φωτιά, βάλε τα σε ένα πιάτο της επιλογής σου και γάρνιρε τα με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Η μακαρονάδα σου είναι έτοιμη να την απολαύσεις.