4 sauces που χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Ερμιόνη Σαρρή
4 sauces που χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Οι sauces αυτές θα σε κάνουν να μην αφήσεις δευτερόλεπτο το πιρούνι κάτω!

Η «Τσικνοπέμπτη» είναι η ημέρα που προστάζει ΜΟΝΟ κρέας. Δεν θέλουμε να δούμε κανέναν στο γραφείο να τρώει απέναντί μας φακές ή φακόρυζο (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες). Για αυτό, λοιπόν, παρακάτω θα βρεις 4 συνταγές για να φτιάξεις λίγο πιο ιδιαίτερες sauces για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Sauce 1

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 200γρ. τυρί μπλε θρυμματισμένο
  • αλάτι

Sauce 2

  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ξύδι
  • φέτα κομμένη σε κυβάκια

Sauce 3

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

Sauce 4

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Δες επίσης:

Το «ιερό βιβλίο» των dos & don'ts του διατροφικού μαραθωνίου της Τσικνοπέμπτης