Κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά: Η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς

Ερμιόνη Σαρρή
Κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά: Η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς

Μακαρόναδα με κόκκκινη σάλτσα σε 15 λεπτά ακριβώς!

Αυτές τις ημέρες έφαγες πολύ. Πάρα πολύ και το κυριότερο είναι πως δεν μπορείς ούτε κατά διάνοια να δοκιμάσεις κάτι που περιέχει κρέας. Οπότε μία μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα είναι ό,τι πιο εύκολο και νόστιμο μπορείς να μαγειρέψεις σήμερα. Δε θέλει ούτε χρόνο, ούτε κόπο.

Η κόκκινη σάλτσα είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορείς να ακολουθήσεις. Ακόμη και εσύ που δεν ξέρεις τα βασικά περί μαγειρικής. Εδώ σηκώνω το χέρι και εγώ.

Υλικά:

  • 500γρ σάλτσα ντομάτας
  • 1 σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι & πάπρικα
  • κάρυ(την παπρικα και το καρυ στην μυτη του κουταλιού )
  • 5κ.σ ελαιόλαδο
  • 1κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

Ενώ βράζεις τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα, τσιγάρισε το κρεμμύδι με το πελτέ και το σκόρδο .Έπειτα, ρίξε μέσα την σάλτσα και τα μπαχαρικά σου. Άφησέ τη να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά και η σάλτσα σου θα είναι έτοιμη.