2 τέλειες sauces για το πασχαλινό τραπέζι

Ερμιόνη Σαρρή
2 τέλειες sauces για το πασχαλινό τραπέζι

Δύο σάλτσες για τα κρεατικά απλά... φανταστικές!

Η ώρα για το μεγάλο φαγοπότι φτάνει οπότε σου έχουμε δύο τέλεια συνταγές για sauces. Είναι πολύ νόστιμες και θα συνοδεύσουν τα κρεατικά σου καταπληκτικά.

#1. Σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ρίξε 250ml ζωμό κρέατος σε μια κατσαρόλα και άφησε το να απορροφηθεί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια, προσθέστε 125ml κόκκινο κρασί, 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο. Αφήστε το να βράσει για άλλα 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά το ήμισυ και πάλι. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

#2. Σάλτσα μανιταριών

Μπορεί να μην είσαι λάτρης των ψητών μανιταριών, αλλά αυτή η κρεμώδης σάλτσα είναι πιο γευστική. Ρίχνεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτεις 6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τηγανίζεις για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια προσθέτεις 1 σκελίδα σκόρδο (που έχεις λιώσει με ένα κουτάλι) και 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και το μαγειρεύεις μέχρι το κονιάκ να εξατμιστεί σχεδόν τελείως.Τέλος, προσθέτεις 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το να σιγοβράσει. Μαγείρεψε το για δύο ή τρία λεπτά και σέρβιρε.

Δες και αυτό:

Αυτές οι τηγανιτές πατάτες έχουν την πιο ωραία sauce του κόσμου