2 διαιτητικά γλυκά για τις υπογλυκαιμίες ενόψει καλοκαιριού

Πατουχέα Μαριάννα
2 διαιτητικά γλυκά για τις υπογλυκαιμίες ενόψει καλοκαιριού

Γιατί και οι πεινασμένες έχουν ψυχή

 

Ναι, έχουμε μπει δυναμικά στον αγώνα της διατροφής και ετοιμαζόμαστε για τις εμφανίσεις μας στην παραλία από τώρα. Τι γίνεται, όμως, όταν οι βραδινές λιγούρες υπερισχύουν της διατροφής μας και πως μπορούμε να κατευνάσουμε την ακόρεστη επιθυμία για γλυκό χωρίς να παρεκκλίνουμε το αυστηρού προγράμματός μας;

Μπάλες cheesecake με μόλις 38 θερμίδες

Με τι; Θα χρειαστείς 110 γραμμάρια τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών, 110 γραμμάρια τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά, 3-4 κουταλάκια ζάχαρη άχνη, ½ βανίλια, 1 πρέζα αλάτι και 70 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας light.

Πως; Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και πρόσθεσε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Ρίξε στο μπλέντερ 50 γραμμάρια μπισκότου και πολτοποίησέ τα μέχρι να γίνουν τρίμμα. Βγάλε το μείγμα κρέμας από το ψυγείο, πρόσθεσε τα τριμμένα μπισκότα και χτύπα πάλι με το μίξερ. Άφησε το μείγμα και πάλι στο ψυγείο για μια ώρα και στη συνέχεια πλάσε τις μπάλες. Πέρνα τα τελευταία 20 γραμμάρια μπισκότου από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν κι αυτά τρίμματα και βούτα σε αυτά τις μπάλες για να τις στολίσεις. Στο τέλος, κάρφωσε από μία οδοντογλυφίδα πάνω σε κάθε μπάλα.

Γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα

Με τι; Θα χρειαστείς 2 κούπες κομματάκια μπανάνας (300 gr καθαρισμένες), 1 κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών, 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 1 κούπα καυτό νερό, 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα, ½ κούπα τριμμένη σοκολάτα υγείας για το μείγμα και για το γαρνίρισμα ½ κούπα τριμμένη σοκολάτα και μια μπανάνα.

Πως; Βάλε στο μπλέντερ τις μπανάνες με το γάλα μέχρι να γίνουν πολτός. Διάλυσε στο καυτό νερό το φακελάκι ζελέ, πρόσθεσε στο μείγμα τον πολτό μπανάνας και ανακάτεψε πολύ καλά. Μετά, ρίξε στο μείγμα την τριμμένη σοκολάτα και μοίρασέ το σε ποτήρια του κρασιού ή μπολάκια. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο και αφού πήξει στόλισέ το με την υπόλοιπη σοκολάτα και την μπανάνα.

Δες και αυτό:

Σοκολατένιο κέικ – κόλαση χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη!