Αυτήν την καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, ρόκα και κρεμμύδι θα θες να την τρως ξανά και ξανά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτήν την καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, ρόκα και κρεμμύδι θα θες να την τρως ξανά και ξανά

Υγιεινή, δροσιστική και ελαφριά

Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να τρως βαριά, γιατί η ζέστη σε συνδυασμό με ένα υπερβολικά γεμάτο στομάχι, σίγουρα δεν είναι αυτό ακριβώς που θες στις διακοπές σου. Τους μήνες αυτούς, προτίμησε να τρως ελαφριά μεν, υγιεινά δε, για να μπορείς να έχεις τον μεταβολισμό σου σε μία καλή λειτουργία. Εμείς λοιπόν επειδή στηρίζουμε τα bodygoals και θέλουμε το καλό σου, σου έχουμε μια συνταγή, για μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που θα λατρέψεις.

Το καλύτερο; Θέλεις μόνο τέσσερα υλικά για να τη φτιάξεις, τα οποία υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σου. Λίγο καρπούζι, ρόκα κρεμμύδι και φέτα σου υπόσχονται μία σαλάτα με υπέροχη δροσιστική γεύση. Το συστατικό που κλέβει την παράσταση, είναι ξεκάθαρα το καρπούζι, το οποίο δίνει μία υπέροχη γεύση στη σαλάτα.

Θα χρειαστείς:
Ένα μικρό καρπούζι καθαρισμένο από τα κουκούτσια του
1/8 φλιτζανιού κόκκινο ξύδι
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 κ.γ αλάτι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ρόκα
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Για το μείγμα κρεμμυδιού:
½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μηλόξυδο
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
Κόψε το καρπούζι σε κομμάτια κανονικού μεγέθους και άφησε το στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τα υλικά για το μείγμα κρεμμυδιού, μαζί με το λεμόνι και το κόκκινο κρασί και ανακάτεψε τα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δεις πως αρχίζει και παίρνει βράση, ρίξε και το λεπτοκομμένο κρεμμύδι και άφησε τα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσουν.

Σε ένα μπολ βάλε τη ρόκα και από πάνω της ρίξε το κομμένο καρπούζι, της σως κρεμμυδιού και την τριμμένη φέτα. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και είναι έτοιμη όλη για σένα να την απολαύσεις.

Ακόμη να την φτιάξεις;

Δες και αυτό: Φτιάξε αφράτα cookies με αβοκάντο και σοκολάτα